NAJSNAŽNIJI VATERPOLIST SVIJETA Hercegovac predvodi Hrvatsku do medalje

Hrvatska rukometna reprezentacija na krilima Hercegovaca izborila je nastup u polufinalu Europskog prvenstva. Kauboji će u petak u 20:30 u Stockholmu na stadionu kapaciteta 35 tisuća gledatelja igrati s Norveškom.

Istoga dana, u 17:30 u polufinalu Europskog prvenstva sa Španjolskom će igrati vaterpolisti Hrvatske.

U ekipi izbornika Ivice Tucaka jedan od najvažnijih igrača je Hercegovac Josip Vrlić.  Njegov otac Dominik je rodom iz zaselka Tolići koji je dio naselja Cere, općina Grude.

Vrlić je u četvrtfinalu protiv Grčke postigao tri gola, jedan manje od najboljeg strijelca Mare Jokovića.

Na početku aktualne sezone Vrlić je iz Barcelonete prešao u Mladost. Rođen je u Rijeci 1986. godine, a s 198 centimetara i 130 kilograma nosi titulu jednog od najsnažnijih vaterpolista svijeta. Unatoč tome ili možda baš zbog toga Josip je često jedan od najučinkovitijih u bazenu.

Uz Barcelonetu je igrao i za Primorje EB, brazilski Fiuminese, VK Radnički Kragujevac i dubrovački Jug. Igrao je za nacionalnu vrstu Brazila s kojom je 2015. osvojio broncu u Svjetskoj ligi te iste godine i srebro na Panameričkim igrama. U hrvatskoj je reprezentaciji je od 2016. te je dio tima koji se 2018. s Europskog prvenstva u Barceloni vratio s broncom.