Na Sljemenu neću samo nastupiti, želim pobjedu!

"Sve je u redu s koljenom iako je malo oteklo. Redovito idem na terapije i bol je minimalna. Uglavnom, zadovoljan sam jer mi se čini da baš nisam puno izgubio u formi, ali operacija je operacija", rekao je Ivica Kostelić.

Ipak, nastup pred domaćom publikom je nešto što se ne propušta i za što je spreman maksimalno stisnuti zube.

  • Doktori su uspjeli napraviti čudo

"Vrlo mi je bitno da nastupim na Sljemenu, ali ne samo iz sentimentalnih razloga, nego da ostvarim kompletan cilj priprema za ZOI u Vancouveru. Imali smo ideju propustiti sve utrke u siječnju da zaliječim ozljedu, ali to ne bi bilo dobro, jer bih u Vancouver otišao sasvim izvan forme. Ja sam sretan što uopće mogu nastupiti na Sljemenu, ali da se razumijemo, ovamo nisam došao tek nastupiti, niti zbog treninga. Dat ću svoj maksimum, pa možda iznenadim sam sebe i pobijedim", dodao je Ivek.

Naš najbolji skijaš osvrnuo se malo i na stazu te nastup naših skijašica nekoliko dana ranije. Također je otkrio neke prednosti, ali i zamke sljemenske staze.

"Uvijek je dobro gledati žensku utrku, jer se na pogreškama cura najbolje vidi gdje su teška mjesta na stazi. Ovakvog slaloma nema na svijetu jer je razgiban, ima tempo i jako je dugačak – ostali slalomi su negdje na 50 sekundi, a sljemenski je preko minute. Zato je najteži dio završnica na slalom-livadi, tada si užasno umoran, a staza visi na jednu stranu", zaključio je Kostelić u razgovoru za Sportske