Mostarski biciklisti od gradske vlasti traže biciklističke staze

"Još jednom apeliramo gradsku vlast Mostar da povedu više brige o svojim građanima, biciklistima, jer očigledno je kako je u Mostaru popularizacija biciklizma u velikom usponu, te da u grad postoji kritična masa biciklista koja nema biciklističkih staza niti bilo kakvih biciklističkih trasa kojima bi se isti sigurno mogli kretati", navodi se u priopćenju iz BK Mostar.

Apel je upućen povodu prometne nezgode koja se dogodila u nedjelju u poslijepodnevnim satima na relaciji Raštani - Vojno, a u kojoj je teže ozljede zadobio biciklista I.Z. (1980) iz Mostara.

Inače, ta dionica je poznata kao najferkventnija dionica na kojoj se voze biciklisti. Dio ceste od Hidroelektrane Mostar prema Vojnu je jako uzak i BK Mostar je više puta alarmirao gradsku vlast da se ta dionica obilježi vertikalnom i horizontalnom signalizacijom te da se stave redovne policijske patrole na toj dionici. Nažalost, do sada je postavljen samo jedan znak u prigradskom naselju Vojno koji su vandali išarali

"Naš gradonačelnik Ljubo Bešlić još je prije godinu dana, prilikom gostovanja na RDV-u, rekao kako se pokrenulo pitanje biciklista u gradu Mostaru, te da će početi aktivno raditi po tom pitanju. Mislimo da je vrijeme da se konačno prijeđe sa riječi na djela, da se povede briga o građanima biciklistima, o njihovoj sigurnosti, te da grad Mostar konačno dobije i svoje biciklističke staze, po uzoru na mnoge Europske gradove", navodi se u priopćenju iz Biciklističkog kluba Mostar.

Biram DA sigurno bicikliram!!!!