Mostarski biciklisti i na svjetskoj sceni uzimaju odličja

Vego je do srebrenog odličja došao u vrlo jakoj kategoriji Sport, dok je u najjačoj Elite kategoriji Josip Čerkez Bojo bio najbolji predstavnik iz BiH. U svom premijernom nastupu završio je na 33. mjestu,

Dragan Bošnjak zbog tehničkih problema na biciklu, nije završio utrku.

"Uspoređujući prošlogodišnje rezultate na ovom maratonu, očigledan je veliki napredak kod naših natjecatelja, posebice jer je riječ o maratonu koji je uvršten među 10 utrka Svjetskog kupa. Ovi rezultati na svjetskoj razini, kao i rezultati s drugih natjecanja samo su potvrda da se u klubu kvalitetno radi i da postoji veliki potencijal za daljnji napredak. Međutim za prelazak na još višu razinu potrebna je veća financijsku podrška Grada Mostara, HNŽ-a kao i i sponzora", kazao je tajnik BK Mostara Goran Prskalo, zahvalivši se tvrtki GumaM koja i omogućila da se najbolji mostarski biciklisti nađu i na ovoj svjetskoj smotri.

Inače, na ovogodišnjem maratonu sudjelovalo je više od 200 natjecatelja iz 10-ak zemalja. Na utrci su dominirali Poljaci koji su u muškoj i ženskoj najjačoj kategoriji osvojili dva prav mjesta, odnosno četiri od šest odličja. Kod muškaraca slavio je Adrian Brzozka, a kod žena njegova sunarodnjakinja Anna Szafraniec.