FOTO/VIDEO  Mostarske mažoretkinje sudjelovale na karnevalu u Nici

mažoretkinje nica
Ovom turnejom su Mostarske mažoretkinje sa velikim stilom otpočele sa slavljem našeg 20 -og rođendana ,i otvorile sezonu ovogodišnjih velikih putovanja .

Spektakl na kojem smo imale čast sudjelovati je definitivno najveći karneval na kojem smo bile u svojoj 20 godina dugoj karijeri.Naime, na ovom karnevalu sudjelovalo je preko 1 000 glazbenika i plesača iz cijeloga svijeta.

Mostarske mažoretkinje su na ovaj karneval putovale sa Puhačkim orkestrom iz Zenice te smo se kao ekipa izvrsno uklopili i drago nam je da uz Hrvatsku glazbu Mostar kao naše najbliže suradnike sada imamo još jedan bend s kojim ćemo surađivati.
Karneval je službeno trajao od 13.2-1.3 a u tom periodu su se izmjenjivali programi preko dana i večeri a na svakom spektaklu bilo je oko 100 tisuća posjetioca .
Glavni show programi su održavali na centralnim lokacijama u samom srcu grada.
Ulicama grada, zatim centaralnom ulicom Promenade des Anglais i glavnom trgu Masena su se slijevale rijeke sudionika, publike i ogromnih skulptura koje se za svaku godinu iznova izrađuju samo za ovaj karneval .
Posebno dojmljiv je dnevni show pod nazivom Flower parade" gdje na svakom od skulptura od kojih su neke visoke i preko 10 metara se nalazi uistinu veliki broj raznovrsnog cijeća a podatak koj istoji na službenim stranicama ovog festivala je da na njima bude oko 100 ,000 cvijetova koje kostimirani umjetnici koji se nalaze nas tim skulpturama bacaju u publiku kroz cijelo vrijeme trajanja showa.

Noćni show pod nazivom " Defile svjetla " je za nas bio nešto uistinu spektakularno.
Trg Massena bio je u potpunosti ispunjen rijekom izvođača, skulptura koja su bile osvjetljene za tu prigodu kao i izvođači koji smo prolazili kroz sam centar trga ,a na samom trgu na velikim ekranima se direktno na nacionalnoj tv postaji prikazivao cijeli spektakl.

 

Na ovu turneju putovale smo sa našim seniorskih timom te smo skupa sa puhačkim orkestrom iz Zenice bile jedini predstavnik Bosne i Hercegovine koji je ikada sudjelovao na ovom karnevalu na što smo izuzetno ponosni.
U slobodno vrijeme imale smo prilike uživati u čarima Nice koje nas je sve skupa oduševila .

Kao šećer na kraju zadnje večeri karnevala imale smo priliku prisustvovati i spektakularnom vatrometu na vodi u trajanju od pola sata kojem je prethodilo simboličnom spaljivanje dvorca starog grada i kralja karnevala koji se nalazi na vidikovcu grada a kojeg su za tu prigodu sa svjetlosnim efektima učinili posebnim.

Sve fotografije u GALERIJI