FOTO  Mostar: Raspoloženi sportaši bodrili natjecatelje do pobjede

Lino višebojac, Buna
Od mališana vrtićkog uzrasta do tinejdžera, svi su ispunili školsku dvoranu smijehom, navijanjem i transparentima. Višebojac je otvorila ravnateljica Inge Bevanda, pozdravljajući djecu i roditelje, te pozdravile sve koji se danas u OŠ „Marina Držića" natječu, navijaju, pjevaju, plešu i što je najvažnije - dobro zabavljaju. Posebnu zahvalnost i želje da upravo oni trebaju biti uzor djeci, ravnateljica je uputila sportašima koji su svo vrijeme trajanja višebojca bodrili natjecatelje. U Buni su bili boksač Damir Beljo, košarkaš Vedran Princ, karatistkinja Ivona Ćavar i judista Petar Zadro.

Učenice i učenici iz osnovnih škola u dobi od 5. do 9. razreda tokom Lino višebojca natječu se u osam disciplina: trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, trci u vreći, pripremaju literarne sastavke, maske i transparente. Najbolji literarni sastavak na temu „Svijet po mom" u kojem je poželjela da svako dijete ima topli dom, da ide u školu, da je Valentinovo i kada nije samo 14. veljače, da mir u svijetu bude pravilo, napisala je Sara Glavaš iz VIII razreda, dok je Matea Petrović, učenica VIII razreda, napisala i izrecitirala pjesmu „Svijet po mom". Najbolju masku je nosila učenica III razreda Iva Jozić, a iako najmlađi, najglasniji navijači bili su učenici Ib i Ic razreda. U revijalnom programu je nastupila plesna skupina „Pro dance".

Najbolji natjecatelji u ukupnom zbroju bodova bili su, u kategoriji dječaka Boris Kokorović iz VII razreda, a u kategoriji djevojčica Matea Šimić, također iz VII razreda.

Lino višebojac, projekt pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, a u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti, održao se u dvorani OŠ „Marina Držića"" u Buni, koja je u ovoj sezoni Lino višebojca, po broju osnovnoškolaca, sa 354 učenika, najmanja škola. Cilj Lino višebojca je potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva.

Treća sezona Lino višebojca započela je u Tomislavgradu, a nakon Odžaka, Tuzle, Posušja, Konjica, Cazina, Gruda i Bune, Lino završava bh. turneju posjetama školama u Kaknju i Prijedoru.