Mostar: Nedjelja rezervirana za Cestovnu biciklističku utrku 'Velika nagrada grada Mostara', posebna regulacija prometa

biciklistička utrka Montereau
... biciklističke utrke "Velika nagrada grada Mostara", koja će se održati u nedjelju 22. travnja. Tom prilikom ‘Hercegovac' obavještava o periodičnom zatvaranju i izmjeni regulacije prometa zbog održavanja cestovne biciklističke utrke.

"U nedjelju 22.4. održat će se međunarodna cestovna biciklistička utrka "Velika nagrada grada Mostara", na kojoj sudjeluje oko 100 biciklista natjecatelja, te prateće osoblje i osiguranje. Utrka se održava na na području Grada Mostara i to slijedećom KRUŽNOM trasom: START ulica dr. A. Starčevića (Centar II raskrižje s ul. Vokić Lorković ispred benzinske crpke Centrum) - ul. Rudarska - ul. II Bojne Rudničke - Raštani - Vojno - most Vojno - Potoci magistralni put M17 prema sjeveru do skretanja prema Rujištu - Regionalni put R4 Potoci-Rujište - skretanje prema Kutilivču - Deponija Uborak - desno prema magistralnom putu M17 do benzinske crpke BP Oil - magistralni put M17 prema jugu - Vrapčići - Obilaznica Mostar (magistralni put M17) tj. ul. 29. Hercegovačke divizije - raskrižje južnog ulaza u Grad Mostar - ul. Maršala Tita - raskrižje na Tekiji - most Hasana Brkića - Nova Gradska Magistrala - Bulevar Narodne Revolucije - ul. Dr. A Starčevića - CILJ Centar II, u vremenu od 11 do 15 sati", najavili su organizatori ističuči da će natjecatelji voziti četiri kruga označenom trasom.

Reguliranje prometa na gore označenoj trasi u danim uvjetima provodit će policija. Zbog održavanja biciklističke utrke, policija i redari povremeno će zatvarati dionice cesta, pristupne putove, te mjesta starta i cilja, stoga organizatori pozivaju sve vozače motornih vozila, kao i pješake koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila, i da se suzdrže od prelaska preko ceste do prolaska biciklista.

"Također, upozoravamo sudionike u prometu da se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa, s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, međutim moguća su zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na sve bicikliste u prometu.

Cesta će na pojedinim dionicama i raskrižjima biti zatvarane u trajanju od 10-20 minuta, a nakon tog vremena nastavit će se usporeno odvijanje prometa do prolaska zadnjeg bicikliste odnosno do prolaska zaštitnice - posljednjeg policijskog automobila. Mole se građani za oprez i strpljenje u navedenom vremenskom razdoblju te da svoje automobile ne zaustavljaju ili parkiraju na cesti kako bi se izbjegle neželjene posljedice", pišu organizatori, moleći građane da poštuju privremena ograničenja u prometu, upute i zapovijedi policijskih službenika, kako bi održavanje biciklističke utrke proteklo u redu, bez opasnosti za sudionike utrke, te ostale građane i sudionike u cestovnom prometu.

- Pogledajte fotografije našeg portala sa biciklističke utrke u francuskom Montereau