Mostar domaćin navijačkih plesova

Premda je datum održavanja prolongiran sa 12. na 26. veljače zbog vremenskih prilika, o otkazivanju nije bilo ni govora jer, kako je kazao tajnik Navijačkog saveza BiH Draženko Primorac, riječ je o vrlo značajnoj manifestaciji koja će, kako vjeruje, u gradu na Neretvi postati tradicija.

Veliki značaj

Početak prvenstva najavljen je za 12 sati u sportskoj dvorani Bijeli brijeg, gdje je, kako ističu organizatori, svoj dolazak najavio veliki broj posjetitelja iz javnog, kulturnog i političkog života, što svjedoči o značaju samog događaja.

„ Ova vrsta akrobatskih plesova je nova u Bosni i Hercegovini, rekao je u više navrata Primorac ne krijući zadovoljstvo što samim startom budi veliko zanimanje javnosti.
Premda je ovo tek drugo prvenstvo koje se u našoj zemlji održava, organizatori vjeruju da će postati i tradicija održavanja navijačkih plesova, koji su diljem svijeta sve popularniji.
Prošle godine kad je prvenstvo održano u Širokom Brijegu, nastupilo je tek 5 klubova, no taj broj se ove godine udvostručio, što pokazuje veću popularnost ove vrste plesova.
„Bit će ovo jedna velika borba za prolaz na Europski turnir koji će se održati u Sloveniji, tvrde organizatori uvjereni kako će ovi trofeji s godinama biti stvar prestiža.
Svoj dolazak, kako naglašavaju, potvrdili su najpoznatiji navijači i navijačice Europe, slovenski White Dragonsi, poznatiji po utakmicama Union Olimpije, te mnogi drugi, piše Dnevni list.

Jaka konkurencija

Titulu u svim navijačkim uzrastima brane najtrofejniji navijači i navijačice Bosne i Hercegovine Škriparice i Škripari navijači NK i HKK Široki Brijeg, koji su ove godine čak bodrili i Dinamo na utakmici Lige prvaka protiv Lyona. Da će borba za medalju biti napeta do samog kraja, govori i jaka konkurencija, jer grudske navijačice koje su osvojile srebrenu medalju na kupu u Nevesinju, nakon samo nekoliko mjeseci postojanja, jedan su od favorita. Međutim, nema sumnje da će i navijačice seniorke dati sve od sebe kako bi trijumfirale na domaćem terenu i osvojile titulu najboljih, što će također privući brojnu publiku.