FOTO/VIDEO  Mostar domaćin Državnog prvenstva u modernim plesovima BiH

press državno prvenstvo u modernim plesovima

Povodom toga danas je u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru upriličena press konferencija na kojoj su se nazočnim novinarima obratili Velibor Srdić predsjednik Saveza modernih plesova BiH i predsjednica ŠPK Zrinjski Marina Čerkuč.

''Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo ponovno u Mostaru, jednom od najplesnijih gradova u BiH'', kazao je Velibor Srdić, naglasivši pritom kako je ovo najbrojnije prvenstvo u modernim plesovima u povijesti BiH.

Na prvenstvu će nastupiti preko tisuću plesača iz 26 plesnih klubova. Prvi je dan rezerviran za Performing Arts discipline, odnosno scensku umjetnost, dok će drugog dana prvenstva plesači pokazati svoje vještine u street plesovima i plesovima u paru, kazao je Srdić.

Ovo je ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za svjetska i europska prvenstva koja će se održati u drugom dijelu sezone.

''Pripala nam je velika čast da u naš grad dovedemo Državno prvenstvo BiH u modernim plesovima. Pripremali smo se jako dugo i nadamo se da će cijela manifestacija proteći u najboljem mogućem redu, te da će svi sudionici otići zadovoljni, s jako puno medalja i plasmana za europska i svjetska natjecanja'', kazala je Marina Čerkuč.

Državno prvenstvu BiH u modernim plesovima 2018. održava se u organizaciji Saveza modernih plesova u Bosni i Hercegovini te tehničkog realizatora Športskog plesnog kluba (ŠPK) Zrinjski iz Mostara.

Prvenstvo će se održavati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a ceremonija svečanog otvaranja natjecanja planirana je u subotu, 16. lipnja, u 18:00 sati kada će se održati finale juniorskih i odraslih kategorija u Performing Arts disciplinama. Natjecatelje će ocjenjivati suci iz Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

HERCEGOVINA.info