FOTO  Mostar Challenge - utrka u planinskom trčanju

Mostar Challenge - utrka u planinskom trčanju
..." Mostar Challenge". Ovogodišnje izdanje utrke okupilo je više od 100 ljubitelja trail trčanja u nas poznatijeg kao planinsko ili brdsko trčanje po neuređenim terenima u prirodi. Start same utrke otvorio je predsjednik Turističkog klastera Hercegovine gospodin Stipe Primorac koji je naglasio kako je sportski turizam jako bitna grana turizma u kojoj Turistički klaster vidi veliki potencijal Hercegovine u budućnosti. Gospodin Primorac zahvalio je organizatorima na uloženom trudu u organizaciju utrke, kao i natjecateljima na odličnom odazivu. Početni dio utrke u dužini od 1 kilometra trčao se gradskim ulicama pod pratnjom policije nakon čega je uslijedio leteći start i sami brdski dio utrke koji je išao planinarskom stazom preko Planinice i Goranaca do vrha Jastrebinke. Posebnost mostarske utrke je ta da su se natjecatelji mogli odlučiti natjecati u 2 kategorije:

Kategorija Hobby za rekreativce i početnike u dužini od 12 kilometara i sa visinskom razlikom od 1000m, koja se trči u parovima koji mogu biti, ženski par, muški par, i mješoviti par. Parovi se tijekom utrke nisu smijeli razdvajati te su u cilj trebali ući zajedno. Pobjednici u ovoj kategoriji su bili:

MJEŠOVITO/ŽENE Parovi
1. Ana Perić, Josip Drmać 1:52:10
HPD Prenj 1933, Mostar
2. Sandra Pešić, Roko Pribičević 1:56:28
PD Imber, Omiš
3. Biljana Taslak, Mario Vekić 1:57:28
SU Neretva Run, Metković

MUŠKARCI - Parovi
1. Nemanja Košarac, Miroslav Brežančić 1:37:41

SIPA - BIH
2. Ivan Leženić, Franjo Lovrić 1:44:30
HPD Prenj 1933, Mostar
3. Antonio Marić, Petar Prka 1:48:41
FPMOZ - studij fizičke kulture

Kategorija Challenger za sportaše i napredne rekreativce u dužini od 22 kilometra i sa ukupnom visinskom razlikom od 1500 metara. Ova kategorija je se trčala individualno a najbolji u ženskoj i muškoj konkurenciji su bili:

ŽENE
1. Danijela Kuna 2:45:06
- TK Split
2. Sanja Kavaz 3:24:09
- Jahorina ultra trail, Šume Srpske
3. Nermina Grierson 4:05:29
- individualac

- MUŠKARCI
1. Ante Živković 2:45:10
- Atletski klub Dubrovnik
2. Vjekoslav Gšpar 2:46:15
- BK Ljubuški, HPD Prenj 1933, Mostar
3. Ersan Bijedić 2:55:23
-Individualac

Nakon same utrke uslijedilo je druženje u prekrasnom amfiteatru u prirodi parka konobe Goranci. Predsjednik organizacijskog odbora "Mostar Challenge" Franjo Lovrić rekao je kako je ove godine utrka napravila iskorak u natjecateljskom i organizacijskom smislu o čemu svjedoči i brojka od više od 100 natjecatelja iz cijele Bosne i Hercegovine kao i susjedne Hrvatske, ali i natjecatelja iz Amerike, Australije i više Europskih zemalja koji su zahvaljujući UWC Mostar nastupili na našoj utrci. Organizatori su se za kraj zahvalili svima koji su pomogli u samoj realizaciji utrke: Konoba Goranci, Mepas Mall, Turistički klaster Hercegovine, Turistička zajednica HNŽ, Satelit plus Međugorje, Sport Vision, Šakota doo. Čitluk, Xerses Mostar, Miškić bus, Sportski savez grada Mostara, Leda voda, Ožujsko pivo, Kandit, Shift brand desing, Kandija kopirnica, Genel.