Mostar: Adi Čučak odnio pobjedu u Wings for Life Word Run

Mostar, utrka
Drugi po redu bio je Grgur Ćorić s istrčanih 24.5 km, treće mjesto osvojio je Ante Marić pretrčavši 21.6 km, dok se od članica ljepšeg spola najviše iskazala Stela Ećimović, koja je ukupno prešla 10.2 km.

Vidno zadovoljan Adi Čučak kazao je kako je ponosan na uspjeh te na sami projekt koji se po prvi put održava u Gradu na Neretvi. „Čuo sam za ovakve utrke diljem svijeta i uvijek sam se htio prijaviti jer volim trčati. Mislim da će iz godine u godinu biti sve bolji i uspješniji te mlade potaknuti na zdraviji i rekreativniji život", naveo je pobjednik.

Utrku je svečano otvorio legendarni trener HŠK Zrinjskog iz Mostara Blaž Slišković, koji je izjavio kako uvijek podupire ovakve humanitarne akcije. „Hercegovci su kao i uvijek pokazali veliko srce i humanost prema potrebitima te redovito prikazuju Mostar, ali i cijelu regiju u boljem svjetlu", poručio je Slišković.

Iz Studentskog zbora naveli su kako je utrci nazočilo preko 100 sudionika od kojih je većina studenata Sveučilišta u Mostaru, ali su se odazvali i kolege s Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, nekolicina profesora, srednjoškolaca te brojni građani Mostara.

„Iznimno nam je zadovoljstvo što smo uspjeli organizirati ovakav projekt u Mostaru, a posebno bih spomenuo kako je Mostar 89. po broju pretrčanih kilometara od ukupno 202 utrke održane u isto vrijeme diljem svijeta", izjavio je koordinator za sport Studentskog zbora Grgur Ćorić.

Glavni cilj ovog globalnog dobrotvornog događaja jest skrenuti pozornost na ozlijede leđne moždine i prikupljanje sredstava za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka, stoga je stopostotna vrijednost iznosa kotizacije donirana udruzi Wings for Life.

Gabrijela Arapović

treci.ba