Montanes u osmini finala bolji od uspavanog Čilića

Montanes u osmini finala bolji od uspavanog Čilića

Čilića je u osmini finala pobijedio 29-godišnji Španjolac Albert Montanes, trenutno 32. na ATP ljestvici , 6-4, 6-4 nakon jednog sata i 36 minuta igre. Bio je to njihov prvi dvoboj.

Meč je dobro počeo za Čilića koji je prvi napravio break, ali je pri vodstvu 3-1 izgubio servis u kojem je imao 30-0. Montanes je u devetom gemu napravio još jedan break koji mu je osigurao servis za prvi set. Čilić je i tada imao dobru priliku, 15-40 i još jednu prednost, ali nije realizirao niti jednu od tri break prilike.

Nakon što je osvojio prvi set sa 6-4, Montanes je furiozno krenuo i u drugi, u kojem je poveo sa 4-0. Ukupno je osvojio sedam uzastopnih gemova. Čilić je držao servis za 1-4, Španjolac za 5-1, a Međugorac potom za 2-5. U osmom gemu je Marin napravio break, a u devetom je spasio 15-40, dvije vezane meč lopte. U tim trenucima je najbolji hrvatski tenisač napokon počeo igrati preciznije i čvršće lopte u izmjenama. Zadržao je servis za 4-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nažalost, prekasno se probudio. Montanes nije propustio priliku kada je drugi puta servirao za meč. Čilić je stigao do 30-30, ali je nakon toga napravio dvije neforsirane pogreške. Ukupno ih je u meču prikupio 35, previše za dva seta. Montanes ih je imao samo 16. Čilić je imao 15 izravnih poena, a Montanes 9.

No, i prije dvoboja se znalo da je Montanes tenisač koji neće ponuditi spektakl u napadačkom smislu, ali neće puno niti pokloniti. Znalo se da će sve ovisiti o raspoloženju Čilića, a ono nije bilo na dovoljno dobroj razini...

Španjolski tenisač, koji živi u Barceloni, umjesto tradicionalnog potpisa na kameru nakon meča, ispisao je poruku ''Forza Barça''.

Na istom terenu (Court Des Princes) će ''drugi čin'' španjolsko – hrvatskog obračuna odigrati David Ferrer i Ivan Ljubičić. Bit će to njihov šesti međusobni dvoboj u kojem će Ivan tražiti drugu pobjedu...

jutarnji.hr