Međunarodni atletski dječji festival „Memorijal Bože Gagro“ - 09.09.2010

memorijal, Bože Gagro
Ove će se godine taj svojevrsni Atletski miting po prvi put održati pod nazivom „Memorijal Bože Gagro“, u znak sjećanja na pokojnog Božu Gagro, utemeljitelja atletike u Čitluku i osnivača Atletskog kluba Brotnjo, koji je sredinom prosinca prošle godine zajedno sa svojom suprugom Ines smrtno stradao u prometnoj nesreći na autocesti Zagreb – Karlovac.

Pokojni Bože Gagro, bio je jedan od najistaknutijih sportskih djelatnika općine Čitluk, vrsni atletičar i utemeljitelj atletike u Brotnju te nadasve veliki i plemeniti čovjek koji je svojim dugogodišnjim predanim radom i iskustvom zadužio cjelokupnu bosanskohercegovačku atletiku. Budući da je i kao poduzetnik bio vrlo uspješan, svi koji su ga poznavali jako dobro znaju da je njegovo veliko i plemenito srce uvijek bilo otvoreno i bezgranično spremno pomagati ljudima u potrebi.

U nedjelju, uoči početka atletskih natjecanja na Barama, posebno izaslanstvo sastavljeno od članova Atletkog kluba Brotnjo i Organizacijskog odbora Atletskog mitinga, upalit će svijeće, položiti cvijeće i pomoliti se nad grobom pokojnih supružnika Bože i Ines Gagro.

Očekuje se nastup više od 250 atletičara i atletičarki

Treba istaknuti da  „Memorijal Bože Gagro“ zajednički organiziraju Atletski klub Brotnjo i Športski savez Brotnja uz svu tehničku pomoć Atletskog saveza BiH, a glavni pokrovitelj je općina Čitluk te brojni sponzori.

Na današnjem (četvrtak) sastanku članova Organizacijskog odbora tog natjecanja potanko su dogovorene sve pojedinosti i zaključeno da će Međunarodni atletski dječji festival otvoriti čitlučki načelnik Ivo Jerkić, koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora tog sportskog spektakla.


O značenju tog Međunarodnog atletskog mitinga, trener AK Brotnjo Bojan Ubiparip nam je kazao :

- Ovo je velika stvar, ne samo za mene kao trenera, nego i za Čitluk i prije svega za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Ovo je peti put da se u Čitluku održava Atletski miting, ali prvi put pod imenom „Memorijal Bože Gagro“ u čast pokojnog Bože Gagre. To je jedan od najvećih dječjih atletskih festivala na ovim prostorima pa i šire. Miting je značajan ne samo zbog masovnosti natjecatelja, nego i zbog vrijednih nagrada po čemu se i razlikuje od ostalih mitinga.

Naime, očekujemo nastup više od 250 mladih atletičara i atletičarki iz dvadesetak klubova iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Crne Gore, a najavili su se i natjecatelji iz Srbije i Slovenije – ističe B. Ubiparip.

Inače, organizatori i pokrovitelji tog natjecanja za po troje prvoplasiranih iz svake discipline osigurali su odgovarajuće medalje, diplome i vrijednu sportsku odjeću, a posebne nagrade bit će dodijeljene pobjednicima u dvije discipline mitinga - skoku u dalj za muškarce i troskoku za žene.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info