Međunarodni atletski dječji festival „Memorijal Bože Gagro“

Međunarodni atletski dječji festival „Memorijal Bože Gagro“
Ove će se godine taj svojevrsni Atletski miting po prvi put održati pod nazivom „Memorijal Bože Gagro“, u znak sjećanja na pokojnog Božu Gagro, utemeljitelja atletike u Čitluku i osnivača Atletskog kluba Brotnjo, koji je sredinom prosinca prošle godine zajedno sa svojom suprugom Ines smrtno stradao u prometnoj nesreći na autocesti Zagreb – Karlovac.

Pokojni Bože Gagro, bio je jedan od najistaknutijih sportskih djelatnika općine Čitluk, vrsni atletičar i utemeljitelj atletike u Brotnju te nadasve veliki i plemeniti čovjek koji je svojim dugogodišnjim predanim radom i iskustvom zadužio cjelokupnu bosanskohercegovačku atletiku. Budući da je i kao poduzetnik bio vrlo uspješan, svi koji su ga poznavali jako dobro znaju da je njegovo veliko i plemenito srce uvijek bilo otvoreno i bezgranično spremno pomagati ljudima u potrebi.

U nedjelju, uoči početka atletskih natjecanja na Barama, posebno izaslanstvo sastavljeno od članova Atletkog kluba Brotnjo i Organizacijskog odbora Atletskog mitinga, upalit će svijeće, položiti cvijeće i pomoliti se nad grobom pokojnih supružnika Bože i Ines Gagro.

Očekuje se nastup više od 250 atletičara i atletičarki

Treba istaknuti da  „Memorijal Bože Gagro“ zajednički organiziraju Atletski klub Brotnjo i Športski savez Brotnja uz svu tehničku pomoć Atletskog saveza BiH, a glavni pokrovitelj je općina Čitluk te brojni sponzori.

Na današnjem (četvrtak) sastanku članova Organizacijskog odbora tog natjecanja potanko su dogovorene sve pojedinosti i zaključeno da će Međunarodni atletski dječji festival otvoriti čitlučki načelnik Ivo Jerkić, koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora tog sportskog spektakla.


O značenju tog Međunarodnog atletskog mitinga, trener AK Brotnjo Bojan Ubiparip nam je kazao :

- Ovo je velika stvar, ne samo za mene kao trenera, nego i za Čitluk i prije svega za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Ovo je peti put da se u Čitluku održava Atletski miting, ali prvi put pod imenom „Memorijal Bože Gagro“ u čast pokojnog Bože Gagre. To je jedan od najvećih dječjih atletskih festivala na ovim prostorima pa i šire. Miting je značajan ne samo zbog masovnosti natjecatelja, nego i zbog vrijednih nagrada po čemu se i razlikuje od ostalih mitinga.

Naime, očekujemo nastup više od 250 mladih atletičara i atletičarki iz dvadesetak klubova iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Crne Gore, a najavili su se i natjecatelji iz Srbije i Slovenije – ističe B. Ubiparip.

Inače, organizatori i pokrovitelji tog natjecanja za po troje prvoplasiranih iz svake discipline osigurali su odgovarajuće medalje, diplome i vrijednu sportsku odjeću, a posebne nagrade bit će dodijeljene pobjednicima u dvije discipline mitinga - skoku u dalj za muškarce i troskoku za žene.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info