MEĐUGORJE: Jedna ulica, dva Grand Slama: Toliko nema čak ni New York

Čilić i Dodig
Svako misto svoju feštu ima. Međugorje i Hercegovina u posljednjih su godinu dana navikli na fešte i dočeke šampiona. U Međugorju se nakon rujna prošle godine slavilo i jučer.

Junak dana bio je sjajni Ivan Dodig (30) koji je u subotu s Brazilcem Marcelom Melom u paru trijumfirao na Roland Garrosu. Ni sjajna braća Bryan, najbolji par u povijesti, nisu imali rješenja za moćnu hrvatsko-brazilsku kombinaciju.

Dodig je osvojio svoj prvi, a nadamo se ne i posljednji Grand Slam u paru.

- U Parizu smo bili Ivanova braća i ja, majka je išla u Sarajevo, na misu s papom Franjom - rekao nam je Ivanov otac Tomislav.

Prije dvije godine Dodig i Melo su u finalu Wimbledona izgubili od braće Bryan, a nakon pobjede u Parizu ganjat će naslov i u All England Clubu.

- Ovo je kruna moje karijere. Pobjedu posvećujem obitelji, supruzi i sinu - rekao je Dodig i dodao:
- Uzeli smo Grand Slam, ali sad ne mislimo stati.

Međugorje ima svoj treći Grand Slam naslov. Sve je počelo 2005. godine kad je Marin Čilić trijumfirao na juniorskom Roland Garrosu. Tada je protiv njega poene u polufinalu "skupljao" Andy Murray.

Prošle godine stigao je US Open, prvi seniorski Grand Slam, a sad evo i drugi. Marin Ivanu samo može reći: "Bravo, kume!". Veliki prijatelji, kumovi, tenisači, čije su kuće udaljene stotinjak metara jedna od druge. Jedna ulica u malenome Međugorju, ulica koja je u samo devet mjeseci dala Hrvatskoj dva Grand Slam pobjednika.

- Kad je imao 12-13 godina, on i stric su na nekim turnirima morali spavati u automobilu. Bilo nam je teško, nismo imali novca. Bila je to velika borba za nas - rekao nam je jednom prilikom Ivanov otac.

Međugorje opet slavi, opet s ponosom mogu reći da dva Grand Slam pobjednika sad nema ni New York.

Dočekali su Dodiga i prije dvije godine kad je s Melom izgubio finale Wimbledona. Bio je to veliki uspjeh, ali i velika tuga zbog poraza. Sad ponovno mogu slaviti veliki teniski uspjeh kumovi, prijatelji, Grand Slam pobjednici...

medjugorje-info.com