Maro Joković: Sada idemo po zlato!

Maro Joković: Sada idemo po zlato!

Dok su hrvatski igrači slavili u bazenu, pred novinare su "pokisli" stizali Srbi. Poraz im je dosta teško pao.

– Ne volim komentirati suđenje, ali ovaj peterac na kraju bio je smiješan. A mi, s druge strane, nismo mogli dobiti ni isključenje – rekao je srpski ljevoruki napadač Filip Filipović te dodao:

– Veseli me jedino što smo bili i te kako konkurentna, da ne velim i bolja momčad. No, svaka čast Hrvatima na organizaciji koja je doista bila fenomenalna. Sve funkcionira savršeno, izvan i unutar bazena.

Najbolji srpski igrač kapetan Vanja Udovičić bio je mnogo mirniji nakon uzbudljive završnice.

– Kad se ovako izgubi, nema se što pametno reći. Glavno je da smo pružili sve od sebe, a mislim da bi bilo pravedno da je utakmica otišla u produžetke. No, izgubiti pred ovakvom publikom od Hrvatske nije sramota. Sada moramo dati svoj maksimum u utakmici za 3. mjesto, jer svaka je medalja i te kako vrijedna. Nadam se da će to shvatiti i moji suigrači – zaključio je Udovičić.

Uz Mihu Boškovića, najveći hrvatski junak sinoć je bio centar Damir Burić koji je postigao tri pogotka:

– Ne bih ja veličao sebe zbog ta tri gola, ovo je kolektivna pobjeda. Zaslužili smo pobjedu, ali, iskreno, utakmica je mogla otići i u suprotnom smjeru. Odlučile su nijanse, jedna stativa...

Sandro Sukno svjestan je što se u subotu očekuje od dupina, piše večernji list.

– Utakmica je bila jako teška jer je poseban naboj igrati protiv Srba. Ovo mi je jedna od najdražih pobjeda, zapravo bit će najdraža ako budemo slavili u finalu.

Dva iznimno važna gola zabio je Maro Joković.

– Odlučujući faktor bila je domaća publika. U zadnjim trenucima pokazali smo karakter i to je presudilo. Također, obrana je bila jako dobra. Sada idemo po zlato – najavio je Maro.

Autor: Karlo Ledinski/VLM