FOTO  Marin Marić član tavla klub Zrinjski pobijednik turnira u Fojnici

tavla klub Zrinjski, tavla, Fojnica

'Kao prvo organizatoru želim čestitati i zahvaliti se što je ovaj događaj upriličio u povodu rođendana našeg grada. Gostima želim da se lijepo i ugodno osjećaju u Fojnici a svim igračima puno sreće i neka najbolji pobjedi' poručio je načelnik Klisura.

Haris Balić, predsjednik Tavla kluba 'Dževad Salčinović- Šajna'- 'Sa nama je danas oko 120 igrača ove drevne igre koji nam dolaze iz Brčkog, Donjeg Vakufa, Mostara, Stoca, Sarajeva,Travnika i drugih gradova.'

Prvi pet igrača jer dobilo novčane nagrade ,plakete i prigodne poklone. Prvo mjesto na tavla turniru pripalo Marinu Mariću tavla klub 'Zrinjski' Mostar. Drugi je bio Osman Traljo klub 'Šajna' Fojnica a treći Farid Husić Brezovo polje/Brčko .Četvrto mjesto pripalo Mustafi Badžaku Tk Tako Konjic .Peti posljednji nagrađeni igrač je bio Dženan Gosto igrač kluba Stari grad Mostar. Na kraju predstavnik kluba organizatora gospodin Edin Kahriman čestitao nagrađenim igračima i zahvalio se ostalim igračima na mnogobrojnom učešču.Gospodin Kahriman je najavio državno pojedinačno prvenstvo koje će se održat 14 i15.4. u Mostaru u organizaciji tavla klub Stari grad.

Ovaj turnir je organizovan uz pomoć općine Fojnica a pod okriljem Tavla Saveza Bosne i Hercegovine.