Marin Čilić uvjerljiv u prvom kolu US Opena

Marin Čilić, Davis cup, tenis, Davis cup, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis, tenis, Davis cup, Hrvatska, Poljska, Marin Čilić, Borne Ćorić

Problema je Čilić imao tek u 1. setu, te je nakon slabijeg starta u meč imao veliki zaostatak od 5-2. No, tada 13. tenisač svijeta i 11. nositelj turnira ubacuje u višu brzinu, te serijom od pet uzastopnih gemova dolazi u vodstvo, piše jutarnji list.

U drugom setu je Međugorac u dva navrata oduzimao servis protivniku, a jednom izgubio svoj početni udarac, što je bilo dovoljno za sigurnih 6-3, a potpuni raspad Marčenkove igre iskoristio je za konačnih 6-1 u trećem setu.

Meč je ukupno trajao dva sata i osam minuta, a Čilić je u njemu realizirao sedam od ukupno 14 break-lopti, te je osvojio 32 poena više od svog protivnika (101-69).

Bio je to prvi međusobni meč ove dvojice igrača, a u 2. kolu će Čilić igrati protiv Japanca Keija Nishikorija.

Imao je Nishikori olakšan posao u 1. kolu, budući mu je Kazahstanac Evgenij Korolev predao meč kod njegova vodstva 7-6(0), 5-2. Nishikori je 147. igrač svijeta s kojim je Čilić dosad igrao samo jednom i pobijedio. Bilo je to 2008. godine na tvrdoj podlozi Indian Wellsa, a tada je Čilić slavio 6-2, 6-4.



US Open, tenisači, 1. kolo:

Čilić (11) – Marčenko 7-5, 6-3, 6-1