Marin Čilić: Uskoro ću se žaliti Arbitražnom sudu za sport

Vezano uz napise u medijima, mogu potvrditi da je uzorak urina koji sam dao ITF-u ranije ove godine imao pozitivan nalaz na određenu supstancu utvrđen analizom. Također mogu potvrditi da je ITF proveo saslušanje 13. rujna 2013. godine, nakon kojeg me Tribunal odlučio suspendirati na devet mjeseci, počevši od 1. svibnja 2013. godine. Na tu ću se odluku žaliti Arbitražnom sudu za sport (CAS) vrlo brzo.

Nije mi dopušteno komentirati ovaj slučaj ni u kojem detalju, ali mogu potvrditi da sporni uzorak vuče porijeklo iz tableta glukoze koje su kupljene u ljekarni u Francuskoj. Nisam imao nikakvih spoznaja da sadrže supstanciju koja je zabranjena za natjecanja, iako je dozvoljena izvan natjecanja. Vrlo bih rado iznio više detalja o cijelom slučaju, ali nadam se da ćete me razumjeti da u ovom trenutku ne mogu komentirati ništa više sve dok je pravni postupak u tijeku. - prenosi HRT.

Na kraju, želio bih podvući da nisam nikad u životu namjerno uzeo bilo koju zabranjenu supstancu. Izričito se protivim korištenju bilo kakvog stimulansa koji bi pomogao ostvarenju boljeg sportskog rezultata.

Razočaran sam da u ovom trenutku ne mogu reći više o slučaju, ali ću to učiniti čim pravni proces bude završen. Tada ću odgovoriti na svako pitanje koje mi bude postavljeno o ovom slučaju, napisao je Čilić.