Marin Čilić startao pobjedom u Roland Garrosu

Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, tenis, tenis, Marin Čilić, ATP turnir, Marin Čilić, masters

Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač, startao je sa 6-1, 3-6, 6-3, 6-1 pobjedom protiv brazilskog tenisača Ricarda Mella na drugom Grand Slam turniru godine, Roland Garrosu.

Bio je ovo prvi meč u karijeri 12. i 91. tenisača na svijetu, kao i prvi nedjeljni održan na Suzanne Lenglen stadionu u Roland Garrosu.

U određenim trenucima meča Mello je bio posve ravnopravan, ako ne i bolji igrač na terenu, no ta razdoblja su u meču bila rijetka. Mello nije imao kontinuitet za zaprijetiti, a jedino što je uspio bio je osvojeni drugi set u meču. Imao je Mello i break početkom trećeg seta, no kod 2-1 za Brazilca je Čilić vratio izgubljeno i do kraja prepustio suparniku samo dva gema (jedan u trećem i jedan u četvrtom setu)

Početak Čilićeve premijere ove godine u Roland Garrosu ničim nije nudio šansu da će se meč igrati u viđena četiri seta. Iako nije briljirao, Čilić je vrlo lako dobio prvi set 6-1 i dominirao je protiv tenisača koji u karijeri nema vrednijih rezultata.

No, u drugom setu je Mello došao do breaka za 5-3, a potom je potvrdio svojim servis-gemom drugi set. No, treba priznati da je tada Mello igrao iznimno dobro, te je svim udarcima držao Čilića u šaci.

Uspio je u tome još kratkim dijelom trećeg seta nakon čega je uslijedila potpuna dominacija Hrvata koji je prošle godine igrao osminu finala Roland Garrosa, kada je poražen od Andyja Murrayja.

U drugom kolu Čilić čeka pobjednika iz ogleda Španjolca Daniela Gimena-Travera i povratnika na terene, Rusa Dmitrija Tursunova.

Statistika meča Čilića i Mella čak ne ukazuje na veliku razliku. Čilić je imao jednu neforsiranu pogrešku više (28-27), dok nije bio pretjerano bolji u izravnim poenima (31-24). Iskoristio je 8 od 12 break prilika, a Brazilac tri od 11.


jutarnji list