Marin Čilić: razočaran, ali odigrao sam odličan meč

Marin Čilić, US Open, Kei Nishikori, Međugorje, Marin Čilić, Wimbledon, tenis, US Open, Marin Čilić, Međugorje, doček, Marin Čilić, tenis, tenis, Marin Čilić, ATP Basel, Ivo Karlović, Borna Ćorić, Marin Čilić, Wimbledon, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Goran Ivanišević, Marin Čilić, Marin Čilić, ATP Basel, Borna Ćorić
Roger Federer (Švi/9) - MARIN ČILIĆ (HRV/9) 6-7 (4), 4-6, 6-3, 7-6 (9), 6-3

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ni u trećem pokušaju nije uspio izboriti mjesto u polufinalu Wimbledona, nakon što je u srijedu protiv Rogera Federera propustio vodstvo od 2-0 u setovima i tri meč-lopte u četvrtom setu te je Švicarac na kraju slavio sa 6-7 (4), 4-6, 6-3, 7-6 (9), 6-3 nakon tri sata i 17 minuta borbe.

Čilić je sve tri meč-lopte imao na servis Federera. Prvu je propustio kod vodstva 5-4 u četvrtom setu, drugu je imao kod 6-5, a treću u tie-breaku (7-6). Sva tri puta nije uspio vratiti drugi Federerov servis.


"Silno sam razočaran zbog načina na koji sam izgubio, ali mislim da sam odigrao odličan meč", izjavio je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić na konferenciji za medije u Wimbledonu nakon četvrtfinalnog poraza od Rogera Federera u dvoboju u kojem je propustio prednost od dva seta i tri meč-lopte u četvrtom.

"Nikada nisam izgubio meč, kad sam osvojio prva dva seta. No, ne mogu reći da sam u bilo kojem setu osjetio da sam inferioran fizički ili mentalno. Kad bismo ponovno igrali, bio bih agresivniji u prilikama koje sam imao u četvrtom setu", rekao je Čilić koji je do ovog poraza u mečevima koji su odlučeni u petom setu imao učinak 23-9.