Marin Čilić: Otkazi su otvorili ždrijeb, a ja sam još motiviraniji

tenisač, ATP, Marin Čilić, Marin Čilić, Borna Ćorić, tenis, ATP, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, pomoć, Marin Čilić, Marin Čilić, rim, Marin Čilić, Marin Čilić, US Open
Naime, drugi tenisač svijeta Andy Murray odustao je od nastupa na ovogodišnjem US Openu zbog ozljede kuka, a njegovo mjesto u ždrijebu zauzeo je Čilić, koji je peti nositelj, pa će umjesto protiv Francuza Simona u 1. kolu igrati protiv 26-godišnjeg Amerikanca Tennysa Sandgrena (104. na ATP ljestvici), kojemu će to biti prvi nastup na US Openu.

- Ova promjena ždrijeba mogla bi biti dobra za mene, jer ne moram na startu US Opena igrati protiv Simona, već idem na Amerikanca Sandgrena. Protiv njega dosad nisam igrao, a nismo čak niti trenirali zajedno. Pokušat ću od drugih tenisača koji su igrali s njime sakupiti nešto informacija o njegovoj igri, ali glavno je da ja budem koncentrirana na svoju igru - izjavio je Čilić.

Dosta igrača iz vrha svjetskog tenisa zbog ozljeda neće igrati na posljednjem Grand Slam turniru sezone.

- Ovo je velika slučajnost da imamo toliko otkaza. Đoković, Wawrinka i Nishikori neće igrati ostatak sezone, Raonić je bio na operaciji, a Murray ima problema s ozljedom kuka. To je otvorilo ždrijeb, a ja sam još motiviraniji da napravim dobar rezultat na US Openu, ali i u nastavku sezone, te da dođem do svog cilja kojeg sam zacrtao na početku sezone, a to je da uđem među prvih pet tenisača na svijetu - rekao je Čilić, koji je 2014. osvojio US Open.

Vecernji list