Marin Čilić ostvario uspjeh karijere

Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Međugorje, Marin Čilić, Ivan Dodig, Međugorje, Međugorje, Marin Čilić, križni put, Marin Čilić, Međugorje, Marin Čilić, Međugorje
Međugorac je u dugom i posebno psihički iscrpljujučem meču koji je trajao gotovo četiri sata slavio s 3:2 u setovima, 7:6, 6:3, 3:6, 2:6, 6:3. U polufinalu ga čeka pobjednik meča drugog i petog nositelja, odnosno Španjolca Rafaela Nadala i Andyja Murrayja.

"Jako sam sretan i zadovoljan", rekao je Čilić nakon što je Roddick posljednji zicer prosuo u aut. Naš se tenisač bacio na koljena i slavlje je moglo početi.

"Bio je to jako težak meč, posebno u posljednjem setu kada sam znao što me čeka. Znao sam da moram ubaciti u brzinu više inače ću izgubiti", objasnio je Čilić i dodao da je servis imao ključnu ulogu u cijeloj priči.

"Zadovoljan sam kako sam servirao. U posljednjem setu sam odlično držao svoj početni uradac, a na kraju me on doveo i do konačnog trijumfa."

Na pitanje je li spreman za polufinale nakon dva iscrpljujuća meča zaredom protiv Del Potra, a zatim i Roddicka, Međugorac j

Nakon dva početna seta u kojem je prvi hrvatski reket prikazao odličnu i naspram Amerikanca superiornu igru, činilo se da se ne moramo brinuti za konačni rezultat. No, Roddick se tada vraća, osvaja najprije treću dionicu sa 6:3, a zatim i četvrtu s još uvjerljivijih 6:2. Posebno je sve hrvatske navijače na tribinama zabrinuo četvrti set u kojem je Čilić djelovao potpuno neprepoznatljivo. Roddick je ekspresno otišao na 5:0 s čak tri breaka prednosti.

M.Čilić - A. Roddick 7:6, 6:3, 3:6, 2:6, 6:3