Marin Čilić: Ne postoji Bosanac u mojem rječniku!

Marin Čilić: Ne postoji Bosanac u mojem rječniku!
Marin Čilić živi svoju najljepšu godinu u profesionalnoj karijeri. Deveti je tenisač svijeta, u prva tri mjeseca 2010. je već osvojio dva turnira, upisao 17 pobjeda i samo 2 poraza, bio u polufinalu Australian Opena i što je najvažnije - pokazao da je već u 21. godini veliki tenisač.Ne mislimo pritom samo na njegovih 1,98 cm visine, jačinu i preciznost udaraca te mentalnu snagu. Prije svega, radi se o njegovom karakteru. Mirni mladić iz Međugorja više je nego uzoran sportaš, kojeg teško nešto može izbaciti iz takta.

"Imam život, ljubav, obitelj. Imam i djevojku. Mlad čovjek? Što znači biti mlad čovjek? Svatko ima svoj put, zašto bi bili svi isti? Uživam u svom životu, ne bih ništa mijenjao. Da se ponovo rodim, bio bih Marin Čilić", ispričao je u razgovoru za Sportske novosti.Nakon što je nedavno osvojio Zagreb Indoors i potom dva tjedna odmarao, Marin se vratio u Hrvatsku, u Varaždin, gdje će ovoga vikenda igrati za Hrvatsku u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa protiv Ekvadora.

Premda je zemljopisno iz Bosne i Hercegovine, za njega nikad nije bilo dileme.

"Ne postoji Bosanac u mojem rječniku. Kad mi kažu da sam iz Bosne, ja kažem 'nisam, iz Hercegovine sam'. Da, navijao sam za Ćirinu Bosnu kad je igrala kvalifikacije za SP, drago mi je što je nacija živnula, ali ipak, ja sam Hrvat".A kao svaki pravi Hercegovac, Marin najvše voli jedan automobil.

"Postoji puno dobrih automobila, ali Mercedes je ipak Mercedes", priča Čila i dodaje što misli o bogatstvu i novcu:

"Novac mi olakšava, ali neće me učiniti sretnijim čovjekom. Nisam rastrošan. Priuštim si što si zaželim".
Net.hr/sn