Marin Čilić: Moram 'skinuti' nekog top 10 igrača

... već u 3. kolu, u Australiji na prvom Grand Slamu sezone kreće u nove radne pobjede, zapet kao puška, piše Večernji list.

- U Melbourneu sam još od prošle nedjelje tako da sam već jako željan tog prvog meča da počne. Osjećam se dobro iako me nedavno malo koljeno "zezalo", što me poprilično šokiralo. No, sad je bolje, treniram naporno i nadam se da mi neće stvarati probleme - priča nam dobro raspoloženi Marin.

Pripreme za sezonu u protekla dva mjeseca poslužile su mu za rad i detaljnu "inventuru" igre.

- Dao sam si vremena da se smirim, saberem i da vidim na što se trebam koncentrirati. Puno sam radio na servisu i vjerujem da sam po tom pitanju napravio iskorak. Naglasak je bio i na fizičkoj pripremi, a pogotovo mi je motiv bio vidjeti igrače iz vrha koji su strašno spremni na svakoj lopti dati sve od sebe i kad igraju po pet sati. Taj segment puno mi može donijeti.

Koji je cilj za 2013.?

- Dosad sam se vrtio oko 40 pobjeda, a sada bih volio proći granicu od 50 koje bi me, vjerujem, gurnule među prvih deset. Želja mi je da na Grand Slamovima dobijem koji meč više, da "skinem" nekoga iz top-deset i da ne gubim od igrača od kojih ne trebam. Na tom se nivou moram podignuti.

Mnogi će našem prvom reketu na glas zamjeriti "tek" 14. mjesto ATP ljestvice jer je nekad bio deveti ili "samo" četvrtfinale. Stvara li to pritisak?

- Pokušavam se odmaknuti od toga, ali podsvijest je takva da ne mogu to zaobići i da me pritisak ponekad povuče. Znam biti prenapet i previše željan, što mi onemogućuje da normalno rezoniram i da igram instinktivno. Pokušavam naći zlatnu sredinu, da budem motiviran, ali istovremeno i "skuliran".U prvom kolu Australian Opena Marin će na domaćeg Marinka Matoševića, kojeg je naš tenisač pobijedio na posljednjem US Openu u prvom kolu 3:2 nakon što je gubio 2:0 u setovima. Problema ne bi trebalo biti, no tko su favoriti?

- Zna se koja trojica. Posljednjih sezona pokazuju da su na najvećim turnirima najbolji. Volio bih kad bi sada netko mogao prekinuti taj začarani krug Federera, Đokovića i Murrayja pa da ostalima pokaže da je to moguće..

Karlović će nam nedostajati

Ni u Davisovu kupu nije htio puno prognozirati. U veljači naši tenisači igraju protiv Italije, oslabljeni za Ivu Karlovića.

- Vjerujem da je odluka o umirovljenju dobra za Ivu, no za nas je otežavajuća. Imat ćemo mladu ekipu, no tu smo Ivan Dodig i ja da povučemo ostale igrače. Nas dvojica odigrali smo dosta dobrih mečeva u parovima i tu bismo mogli "zakrpati" rupu. No, bit će nezgodno.

Osim sportskih planova, ima li privatnih, poput ženidbe s dugogodišnjom djevojkom Kristinom Milković?

- Ne, ove godine ženi se moj brat Vinko, i to će biti sasvim dovoljno, ha ha.