Marin Čilić lako slavio u prvom kolu Australian Opena

Donald Young nekad je bio ozbiljan protivnik Marinu Čiliću u borbi za poziciju prvog juniora svijeta, u toj utrci bili su 2005. godine, a na vrhu je završio Amerikanac - no, sudeći po onome što se moglo vidjeti na terenu broj dva Melbourne Parka, među njima je danas ocean razlike u Marinovu korist. 15-postavljeni hrvatski adut u utorak čak nije morao ni ući u punu brzinu da slavi bez ikakvih problema i sa 6:3, 6:2, 6:1 dohvati drugo kolo Australian Opena.

Meč je bio donekle kompetitivan do završnice drugog seta. Iako u tom dijelu meča nije igrao sjajno i bilo je previše promašaja koji su se mogli izbjeći, prvi hrvatski reket doveo se u jako dobru poziciju uz dva breaka u prvom i kod vodstva od 3:2 u drugom setu. Kako ga je servis služio jako dobro, tu prednost čuvao je i uz "skidanje prašine" koje je u izmjenama s crte bilo još dosta.

No, korak do vodstva od 2-0 u setovima, Marin se u potpunosti razigrao, očito i opustio, a protiv potonulog suparnika to je vodilo u brz dovršetak ovog meča. Break u posljednjem gemu drugog već je donio bolju igru, bez pogrešaka koje su ga dotad povremeno gurale unatrag, a u trećem setu Amerikanac više nije imao ozbiljnu šansu. Sve su riješila još dva breaka, sveukupno, po dva u svakom setu.

Serverski je to izgledalo odlično, iako osam asova i 63 posto ubačenog prvog neće reći previše, a igrački može još bolje. No, dobro je bilo krenuti i bez puno potrošene energije napraviti prvi korak na turniru na kojem je lani bio polufinalist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na idućoj prepreci Marinu slijedi bolji iz dvoboja Kolumbijca Santiaga Giralda i Portugalca Ruija Machada.

Ivor Krapac

www.hrsport.net