Marin Čilić: I moji će Hercegovci pomoći protiv Srbije!

Nadam se da dolazim u pravu formu uoči Roland Garrosa - rekao je najbolje rangirani hrvatski tenisač Marin Čilić prilikom potpisivanja novog sponzorskog ugovora, kojim je produžio trogodišnju suradnju s Vipnetom.

- Nastavak brige za Čilićevu karijeru koja konstantno ide uzlaznom putanjom za nas je logičan korak - kazao je član uprave Vipneta Mladen Pejković, dodajući kako spomenuti mobilni operater s mladim tenisačem dijeli temeljne vrijednosti kao što su snažna želja za uspjehom i odlučnost da kroz naporan rad dođu do vrhunskih rezultata.

- Rafael Nadal je na zemljanim podlogama neprikosnoven. Ja sam kao junior osvojio Roland Garros tako da znam kakav je to osjećaj. Kroz nastupe na zemlji sam se pokušao pripremiti za igru s puno više izmjena nego što mi paše - analizirao je Marin te dometnuo kako mu se na posljednjem turniru u Madridu trebao pridružit i Goran Ivanišević, što se zbog objektivnih poteškoća ipak nije dogodilo.

- S Goranom sam u sjajnim odnosima, pa sam siguran da ćemo se čuti i vidjeti prije važnih nastupa koji mi slijede - ustvrdio je Čilić, pojasnivši kako misli na Grand Slam turnire i susret protiv Srbije koji će se u okvirima Davis Cupa početkom srpnja održati u Spaladium Areni.

- Imam dojave da u mojoj rodnoj Hercegovini vlada veliki interes za taj meč. Na tribinama će, po svemu sudeći, biti velik broj mojih rođaka i prijatelja, a temperamentna splitska publika će nas, nadam se, nositi do pobjede nad renomiranim protivnikom - predviđao je stasiti Hercegovac, dometnuvši da je termin odigravanja tog ogleda idealan jer je smješten u špici sezone.

- Nakon lanjskog dvoboja sa Sjedinjenim Američkim Državama dobili smo još jednog atraktivnog protivnika, a mogućnost pobjede i prolaza daje nam veliki poticaj za rad - zaključio je Marin Čilić izrazivši nadu da će ozljeda stopala koja je zadesila Ivu Karlovića, na vrijeme zacijeliti i da će Hrvatska reprezentacija protivnike dočekati u najjačem sastavu.

 

(Slobodna Dalmacija)