Marija Sušac i Morena Marinčić nastupit će na Svjetskom karate prvenstvu u Maroku

Ovih je dana ljubitelje karate sporta u Brotnju obradovala vijest da će dvije čitlučke karatistice nastupiti za reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu za juniore, kadete i mlađe seniore, koje će se 13. listopada održati u Maroku. Naime, nakon zavidnih rezultata što su ih u posljednjih nekoliko mjeseci postigle na Prvenstvima Hrvatske u Virovitici i Pločama te na nizu drugih izbornih turnira, nastup za reprezentaciju Hrvatske izborile su juniorka Marija Sušac u kategoriji do 59 kg i kadetkinja Morena Marinčić u kategoriji preko 54 kg.

U siječnju ove godine Marija Sušac je za reprezentaciju Hrvatske nastupila i na Europskom prvenstvu u Parizu gdje je u iznimno velikoj konkurenciji osvojila visoko četvrto mjesto. Svi dosadašnji pa i taj njezin uspjeh zasigurno su pomogli da joj izbornik ukaže čast prvi put za Hrvatsku nastupiti i na Svjetskom prvenstvu. Moreni Marinčić će to biti prvi nastup na važnijem međunarodnom natjecanju i to baš na svjetskom prvenstvu.

Zamolili smo ih za izjavu o tome što im znači nastup na Svjetskom prvenstvu :

- Ovo nam je prvi nastup na Svjetskom prvenstvu. Oduševljene smo pozivom izbornika i zahvalne za ukazano povjerenje kojim nas je počastio. Za nas je to golemo priznanje ali i obveza da svojim nastupom opravdamo to povjerenje. Ujedno je to veliko priznanje našem klubu, svekolikom športu u Brotnju i Hercegovini. Trudit ćemo se i pokušati učiniti sve kako bismo ostvarile što bolji rezultat i dostojno predstavile Republiku Hrvatsku, Hercegovinu i naše Brotnjo. Iako će zbog velike konkurencije to biti teško, nitko sretniji od nas ne bi bio kada bismo se vratile s barem jednom medaljom, ma kakva sjaja bila - uglas su nam kazale vidno sretne i zadovoljne Čitlučanke Marija Sušac i Morena Marinčić.

Čitlučanke Morena i Marija nastupaju za Hrvatsku reprezentaciju

A zadovoljan je i njihov trener Josip Primorac koji nam je rekao:

Marija i Morena još su jednom potvrdile svoju kvalitetu i napornim treninzima i odricanjem zaslužile  nastup na najprestižnijem svjetskom natjecanju karatista. Njihov uspjeh zacijelo je na ponos našem klubu i još jedna potvrda ozbiljnog i profesionalnog rada u KK Hercegovina. Vjerujem da će se dostojno predstaviti i izboriti visok plasman – uvjeren je Josip Primorac, glavni trener KK Hercegovina.

Mile PAVLOVIĆ

www.brotnjo.info