Maksimalan učinak ostvarili su hrvatski predstavnici na ATP i WTA turniru u Acapulcu

tenisač, ATP, Marin Čilić, Marin Čilić, Borna Ćorić, tenis, ATP, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, pomoć, Marin Čilić, Marin Čilić, rim, Marin Čilić, Marin Čilić, US Open
Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo ATP turnira iz serije 500 u meksičkom Acapulcu nakon što je u dvoboju 1. kola savladao Ukrajinca Oleksandra Dolgopolova rezultatom 6-3, 4-6, 6-0. Čilić je odigrao jako dobar meč, ali je ponovno zbog samo jednog slabog gema morao provesti na terenu više vremena nego što je trebao.

Dolgopolov je prije dva tjedna osvojio turnir u Buenos Airesu gdje je u finalu slavio protiv Keija Nishikorija, tako da ovako uvjerljiva pobjeda daje našem tenisaču određenu dozu samopouzdanja za dalje.

Prvi hrvatski reket će u 2. kolu igrati protiv kolege iz reprezentacije Borne Ćorića koji je u 1. kolu pobijedio domaćeg igrača Lucasa Gomeza.

Hrvatske tenisačice Mirjana Lučić-Baroni i Ajla Tomljanović uspješno su startale na WTA turniru u Acapulcu ostvarivši pobjede u 1. kolu turnira u meksičkom gradu. Prva nositeljica turnira Lučić-Baroni pobijedila je Švicarku Belindu Bencic rezultatom 7-5, 6-4, dok je Tomljanović bila bolja od Kanađanke Eugenie Bouchard s 7-6(4), 6-1.

Hrvatica s australskom putovnicom izbivala je s terena 13 mjeseci zbog operacije, a potom i rehabilitacije, ramena. U Acapulco je stigla sa zaštićenim renkingom (75.), ali je u realnosti bez renkinga na WTA Touru. Tomljanović je posljednju pobjedu ostvarila na jesen 2015. godine.

"Samo nastup na ovom turniru je za mene veliki uspjeh", rekla je presretna Tomljanović nakon meča.

Tomljanović je odigrala zaista sjajno s obzirom na toliko dugo izbivanje s terena i to protiv tenisačice koja je prije tri godine igrala finale Wimbledonea.

Australka će u idućem kolu igrati protiv Kirsten Flipkens, Belgijanke koja je u 1. kolu teškom mukom svladala domaću predstavnicu Renatu Zarazuu.

Mirjana Lučić-Baroni vratila se na WTA Tour nakon što je u siječnju ostvarila rezultat svoje karijere - polufinale Australian Opena. Naša je igračica slavila protiv sjajne Švicarke Belinde Bencic u vrlo nervoznom meču sa sveukupno 12 breakova.

Bila je to prva pobjeda Lučić-Baroni protiv švicarske tenisačice u njihovom trećem međusobnom susretu. U 2. kolu čeka ju Amerikanka Shelby Rogers, koja je u 1. kolu slavila protiv sunarodnjakinje Louise Chirico.