Makarska: Memorijal KATE ERCEG 2017.g

Makarska, kate erceg

SM: Kada počinje i koliko traje ovogodišnji odbojkaški memorijal KATE ERCEG?

- Turnir počinje 22.9. ujutro u 9.30 i traje do 24.9. do cca. 13.00.

SM: Koje sve ekipe nastupaju i odakle dolaze?

- Dolaze Triglav I i II iz Kranja, Tabor iz Ljubljane, Galeb iz Bara, Rudar iz Pljevlja, Gimnazijalac iz Kotora, Dubrovnik, Trogir, Solin, Sinj, Juniorska Reprezentacija Zagreba, Makarska.

SM: Što očekujete od Makarki na ovom turniru?

- Mi se tek uigravamo, bili smo već na dva pripremna turnira u Prijedoru /1.mjesto/ i Baru /4.mjesto/, ali tek je početak sezone, a ekipe su sve jake. Vidjet ćemo. Pojačali smo se sa našom starom igračicom Leom Boras koja se vratila iz Amerike, ali smo izgubili Anu Vujčić koja se želi malo odmoriti. Mlade igračice još moraju stasati. Očekujemo da će sljedeće godine ako ostanu svi na okupu moći doći do pravog sjaja.

SM: Koji je sustav natjecanja?

- Kao uvijek su ekipe podijeljene u 4 grupe gdje igra svako sa svakim. Treće plasirani formiraju onda svoju grupu, a prvo i drugo plasirani igraju u križ itd. Uglavnom će svaka ekipa imati 5 utakmica.

SM: Prema Vašem mišljenju koja bi od navedenih ekipa mogla do najvećeg trofeja?

- Ne bih mogla reći, kako sam već rekla ima tu jako kvalitetnih ekipa. Ishod turnira je jako neizvjestan.

SM: Poruka ekipama?

-Zahvaljujemo svim ekipama što su svojim prisustvom upotpunile ovaj događaj. Nadamo se da će dati sve od sebe, dobro se zabaviti i priuštiti nam puno dobre odbojke. Želim poslati i poruku nastavnicima i roditeljima. Podržite te vrijedne cure, pomozite im i pohvalite ih. Umjesto da su na ulicama i kafićima okrenute su sportu i zdravom načinu života, vrijedno treniraju i predstavljaju gradove i zemlje odakle dolaze u najboljem svjetlu. Koji dan izgubljen u školi njima neće biti problem nadoknaditi a životno iskustvo koje steknu na samo jednom putovanju odnosno turniru je neprocjenjivo.

Rezultati prvog dana natjecanja pogledajte na www.sportmakarska.com !