Maja Vujica: U utakmicu s Čapljinom ulazimo opušteno, ali bez podcjenjivanja

sok mostar
...razgovarali smo s uspješnom mostarskom odbojkašicom Majom Vujicom.

U dosadašnjem tijeku prvenstva Majina ekipa je ostvarila četiri pobjede i do sada još nikada nisu bile poražene od ekipe iz Čapljine.

„Čapljina ima solidnu ekipu ove godine, ali to nas ne zabrinjava jer smo naporno trenirale na pripremama i jako mnogo napredovale za to vrijeme. Uostalom, proteklih nekoliko godina nismo imale većih problema u utakmicama s njima tako da opušteno ulazimo i u ovu utakmicu, ali naravno bez podcjenjivanja protivnika", kaže samouvjereno Vujica za Hrvatski Medijski Servis.

Mostarske odbojkašice su u prvom dijelu sezone na domaćem terenu slavile s 3:1 (25:22, 25:21, 17:25, 25:16), iako su ostvarile solidne rezultate, evo što o tome misli Vujica:

„Dosadašnjim tijekom prvenstva smo zadovoljne, iako ni približno nismo pokazale što možemo. Natječemo se u izuzetnoj ligi s dosta kvalitetnih klubova tako da smo u prethodnim utakmicama domaćim navijačima pružile priliku da vide neke jako dinamične utakmice", istakla je Vujica.

Nadolazeću gostujuću utakmicu u Čapljini, odbojkašica nije željela komentirati. Nada se korektnoj i uzbudljivoj igri.

„Općenito ne volim utakmicu komentirati prije njenog odigravanja pa se nadam da ćete to pitanje postaviti i poslije, a do tada, mogu samo reći da se nadam jednoj ugodnoj i sportskoj atmosferi i fair-playu u Čapljini", kazala je Vujica.

Vujica je inače studentica medicine. Priznaje kako joj je, ponekad teško uskladiti sve obveze, pogotovo otkako je i trenerica u školi odbojke, ali ljubav prema odbojci i medicini joj kaže olakšava svakodnevno pretrpan raspored.

"Mislim da se u životu sve može stići i postići kada se stvarno to želi", kaže Maja za Hrvatski medijski servis.

Za buduće ambicije je dodala da je još rano o tome pričati: "Bilo lijepo izboriti play-off, ali ipak smo mi ekipa koja ide utakmicu po utakmicu, protivnik po protivnik".

Natjecanje 10. kola odbojkašica iz Mostara i Čapljine u Superligi FBiH skupina jug održat će se za vikend u Čapljini s početkom u 18 sati.

/G. Krišto/HMS