FOTO  Maja Jonjić: Lijepo bi bilo da odbojka stekne veću popularnost

ok mostar, odbojka, Maja Jonjić, ok mostar, ŽOK Mostar, Maja Vujica
Danas djeluju muška i ženska ekipa OK Mostar koje se takmiče u 1. Federalnoj ligi, a mi smo o svemu porazgovarali sa jednom od odbojkašica OK Mostar Majom Jonjić.

Za početak predstavi se čitateljima našeg portala

Pozdrav svim čitateljima vašeg portala! Ja sam Maja Jonjić i apsolventica sam Pravnog fakulteta na Sveučilištu u Mostaru, a ujedno i član ženske odbojkaške ekipe Mostara.

Od kada si se počela baviti odbojkom?

Odbojkom se bavim već 13 godina od kada i postoji ovaj klub s tim da je to prvih godina bila samo škola odbojke a od 2006. god. aktivno se natječe u ligi F BiH.

Članica si OK Mostar, pa možeš li malo o klubu, kada je osnovan u kojem se rangu takmiči, gdje igrate utakmice?

Kao što sam i rekla, od 2006.god. počeli smo s natjecanjima. Prve dvije godine smo igrali Dugu ligu te se već 2008. god. plasirali u viši rang odnosno Prvu ligu F BiH, koju i danas igramo. Prvu sezonu igrali smo u dvorani „Bijeli Brijeg“ s tim da smo trenirali u dvoranama osnovnih škola pa je svaka utakmica bila kao gostovanje. Danas treniramo u dvorani „Egipatsko selo“ u Južnom logoru u kojoj i odigravamo domaće utakmice, što za jedan hrvatski klub i nije neko najbolje rješenje. Zato se nadamo skoroj izgradnji nove dvorane na desnoj obali kako bi i odbojka imala svoje mjesto u gradu.

Odbojka je izgleda od svih sportova najmanje zastupljena u medijima. Zašto je to tako?

Hm, to pitanje se i ja često pitam. Smatram da je odbojka jedan od najljepših ženskih sportova i za igrati a i za gledati tako da ne vidim razlog zašto je premalo zastupljena kako u medijima tako i u našoj državi s tim da je u Bosni puno više posjećena nego u Hercegovini na našu žalost. Jedini razlog koji se čini razumnim je nedostatak uvjeta, dvorana, a i premala medijska pažnja za ovaj sport.

 Ima li dovoljno mladih koji hoće da treniraju odbojku, i kako zainteresirani mogu doći do kluba?

Do prije par godina u Mostaru je postojala škola odbojke koja je bila preposjećena sa oko 50-ak djece,no i ona je ukinuta zbog nedostatka termina. Zainteresiranost je velika, pa se nadamo da ćemo u jesen ponovno početi s radom kako bi se tradicija odbojke nastavila. Trenutno klub broji 15.-ak djevojaka od 17-25 godina koje igraju za prvi tim. Ako je netko od djevojaka zainteresiran da trenira, a ima više od 15 god. slobodno se može javiti. A za školu odbojke, neke konkretnije informacije ćemo imati tek na jesen.

Kakve su tvoje osobne ambicije u odbojci?

Moje osobne ambicije su u skladu s mogućnostima ovog kluba. Za sada ne baš velike ali se nadam ako dobijemo dvoranu i nešto veća sredstva da možemo postići veliki uspjeh.

Može li OK Mostar do najvećeg ranga?

Obzirom na uvjete u kojima radimo, jako teško možemo do Premjer lige. S boljim uvjetima će doći i bolji rezultati, za sada smo zadovoljni svojim plasmanom u Prvoj ligi.

Za kraj poruka našim čitateljima

Poručila bih čitateljima ako su željni dobre i atraktivne odbojke da nas dođu podržati vikendom. Naglasila bi da klub ima i mušku ekipu koji također treniraju i igraju u istoj dvorani, te ostvaruju dobre rezultate u Prvoj federalnoj ligi stoga, lijepo bi bilo da ovaj sport dosegne veću popularnost a time i veće uspjehe.
O terminima utakmica ćemo Vas obavještavati putem ovoga portala. Nadamo se vašem dolasku;)

Toliko za sada, a mi ćemo se potruditi da propratimo odbojku na našem portalu koliko je to više moguće.

hercegovina.info