Kostelić razočarao u drugoj vožnji, Hirscher obranio titulu kralja Sljemena

U petom slalomu sezone Svjetskog kupa Austrijanac je iza sebe ostavio Šveđanina Myhera i sunarodnjaka Matta, a Ivica Kostelić bio je osmi.

Kostelić je nakon prve vožnje bio na četvrtom mjestu sa 23 stotinke zaostatka za najbržim Šveđaninom Jensom Byggmarkom, no u drugim nastupom je pokvario ukupni plasman i na koncu je imao osmo vrijeme sa skoro dvije sekunde zaostatka.

Kosteliću je to najbolji rezultat u slalomu ove sezone, uz osmo mjesto u Leviju, ali i drugi najgori na Sljemenu nakon 2010. kada je odustao u prvoj vožnji. Na sljemenskom Crvenom spustu do sada je tri puta bio drugi i jednom treći. Ove sezone Kostelić je u Leviju bio osmi, u Val d'Isereu je osvojio 16. mjesto, u Madonni di Campiglio je bio deseti, dok je u Muenchenu zauzeo peto mjesto.

Od ostalih hrvatskih predstavnika Istok Rodeš je u prvoj vožnji osvojio 42. mjesto, dok Dalibor Šamšal, Matej Vidović i Filip Zubčić nisu uspjeli završiti prvu utrku.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Hirscher sa 740 bodova, Norvežanin Aksel Lund Svindal je drugi sa 689 bodova, a treći je Amerikanac Ted Ligety sa 552 boda. Kostelić je jedanaesti skijaš
svijeta sa 240 bodova.