Lorens Listo uoči skokova sa Starog mosta: Pobjeda mi puno znači

Najveće nestrpljenje zasigurno imaju ovogodišnji skakači koji vrše posljednje pripreme kako bi zasjali na jednom od najljepših svjetskih mostova. Prošlogodišnji pobjednik u skokovima na glavu, poznata mostarska “lasta”, Lorens Listo je sa novinarima Dnevnog lista podijelio kako su tekle pripreme za ovogodišnje skokove.

Dugotrajne pripreme

- Tijekom čitave godine imam suhe treninge koji uključuju teretanu i trčanje, a već početkom svibnja idem na skakaonice i skačem s mosta, rekao je Listo, ističući kako mu skokovi puno znače jer je tome posvetio jako puno vremena, a to će biti tako dok god bude skakao. Opće poznato je da na popularne skokove dolazi velik broj izvrsnih skakača, što je u neku ruku motivacija svim sudionicima da što više rade na sebi kako bi si osigurali pobjedu. Tako je i s Listom, koji je progovorio i o ovogodišnjoj konkurenciji.

-Ima par momaka iz Crne Gore i iz Srbije koji su svake godine sve bolji, ali mislim da bi Ilija Spasovski ove godine mogao najjače konkurirati za prvo mjesto, kazao je Listo.

Glavni konkurent

U nedjelju, 28. srpnja u 16 sati službeno će početi ovogodišnji skokovi, a Listo je svakako jedan od glavnih konkurenata.

- Pobjeda mi je važna i puno mi znači, a zbog toga i skačem i naporno treniram, i dok god budem konkurentan za prvo mjesto, skakat ću, naglasio je Lorens. Kako kaže, pri nastupu je uvijek prisutna i pozitivna trema jer skače pred tisućama ljudi, od koji je dosta njegovih poznanika, no sa skokom sve nestaje. Za nekoliko dana ćemo i doznati hoće li Listo obraniti prošlogodišnju titulu i okititi se sedmom pobjedom u karijeri.