LJUBUŠKI David Mandić i Željana Stojak izabrani za najbolje sportaše

najbolji sportaši, Ljubuški, David Mandić

David Mandić, koji ovih dana oduševljava navijače Hrvatske na rukometnom Euru, proglašen je danas najboljim sportašem Ljubuškog za 2019. godinu.

Naime, u prostorijama Gradske Uprave u Ljubuškom danas je održan 23. po redu izbor najboljih i najuspješnijih sportaša, trenera i sportskih klubova u Ljubuškom za 2019. godinu, a članovi sedmeročlanog povjerenstva sastavljenog od ljubuških novinara i predstavnika sportskih klubova su najviše glasova dali Mandiću, koji, zanimljivo, danas krasi naslovnice brojnih portala i medija budući da je u sinoćnjoj pobjedi protiv Austrije napravio nekoliko maestralnih poteza.

Ovo je treća godina za redom da ga biraju za najboljeg ljubuškog sportaša.

Uz najboljeg sportaša, danas je odabrana i najbolja sportašica Ljubuškog za 2019. godinu, a ta je nagrada otišla u ruke rukometašici Željani Stojak, nekadašnjoj vratarki Izviđača, koja trenutno briljira na golu mađarskog kluba Dunaujvarosi.

Za najboljeg mladog sportaša (kategorija između 16 i 18 godina) je izabran Matej Mandić, za najbolju mladu sportašicu rukometašica Marija Brkić.

Rukometni klub Izviđač Central osiguranje još je jednom izabran za najbolji športski klub, a ove godine je prvi put biran i najuspješniji trener Ljubuškog za 2019. godinu i ta nagrada je otišla u ruke Zvonke Hercega.

Iako su i ove godine sve nagrade otišle rukometu, u svim kategorijama su razmatrani i kandidati iz drugih sportova.

„Uz Zvonku Hercega, u konkurenciji za najboljeg trenera je bio i Damir Vučić koji je prošle godine napravio sjajan posao. Digao je NK Ljubuški iz pepela, u godinu i pol dana napravio je veliki posao, ali ipak Zvonko je pobijedio, ipak je on legenda ljubuškog rukometa“, rekao nam je Miljenko Dropuljić, predsjednik Povjerenstva koje je biralo najbolje.

Podsjetimo, profesor Zvonko Herceg je voditelj ŠR Izviđač CO, koja je protekle godine osvojila titule prvaka u konkurenciji kadeta, mlađih kadeta i cicibana. Profesor je bio zadužen i za tjelesnu pripremu rukometaša Izviđača, koji su osvojili sedmu titulu prvaka BiH u rukometu.

Rukomet je bio ispred nogometa i prilikom izbora za najbolje sportašice, naime, s jednim glasom prednosti nagrada je otišla u ruke Željane Stojak, a odmah iza nje bila je Lea Čepo, nekadašnja kapetanica ŽNK Sloge koja sada nastupa za Široki Brijeg, a prošle godine je u 13 utakmica u ligi zabila pet golova i tako Širokom pomogla osvojiti Prvu žensku ligu Federacije BiH u 2019.

Prilikom izbora za najboljeg mladog igrača, Matej Mandić, kojem mnogi predviđaju karijeru sličnu onoj Mirka Alilovića, osvojio je nagradu ispred mladog košarkaša Stipe Dugandžića.

Kod izbora najbolje mlade sportašice, Marija Brkić, kadetkinja Izviđača dobila je najviše glasova, a u konkurenciji su bile i košarkašica Vesela Lončar te rukometašica Zora Kraljević.

Pri izboru najboljeg sportaša David Mandić je bio ispred rukometaša Josipa Šarca i Josipa Perića, te ljubuškog trkača Ivana Bulića, dok je prilikom izbora za najbolji klub u konkurenciji bio i NK Ljubuški.