Ljubičić o meču s Čilićem: Bit će to borba do posljednjeg daha

Bit će to njihov drugi sudar; prvi je prije tri godine u Indian Wellsu pripao Ljubi (7:6(7), 7:5).

Čiliću prošla bol u gležnju

- Uz onaj maratonaca Isnera i Mahuta, naš je meč jedan od najzanimljivijih u prvom kolu. Šteta što se susrećemo već na početku turnira, no barem će jedan od nas proći bolje nego lani, kad smo obojica ispala u 1. kolu. Očekujem vrhunski okršaj - u najavi meča će Čilić, koji više nema problema s ozljedom gležnja zbog koje je predao četvrtfinale Queen'sa Andyju Murrayu.

- Tko zna što se može očekivati u našem dvoboju. U Londonu nekoliko dana pada kiša, pa nismo ni uspjeli trenirati. Teško je procijeniti trenutačnu formu. U Queen'su sam meč i pol odigrao odlično, osjećam se dobro. Bit će to borba do posljednjeg daha, ipak je riječ o Grand Slam turniru i to Wimbledonu, ulog nije malen. Formula za uspjeh je jednostavna - trebam držati svoj servis i čekati priliku - rekao je Ljubičić koji ima pozitivan skor sa svim Hrvatima osim s Karlovićem.

Dodig na Harrisona

Div sa Šalate, koji je posljednji Hrvat s velikim rezultatom na ovom turniru (2009. godine igrao u četvrtfinalu, izgubio od Federera), još nije siguran tko će mu biti današnji suparnik u prvom kolu s obzirom da na to se Srbin Janko Tipsarević ozlijedio u završnici subotnjeg finala na ATP turniru u Eastbourneu.

Ivan Dodig, koji je lani bio jedini Hrvat u drugom kolu i koji je stigao u London nakon finalnog nastupa na ATP turniru u Hertogenboschu, doznao je suparnika u 1. kolu (igra u utorak). Bit će to američki kvalifikant Ryan Harrison, 124. tenisač svijeta, koji nikad nije prošao prvu prepreku na Grand Slamu.

Petru Martić danas čeka susret s Amerikankom King, a sutra će na teren Mirjana Lučić (protiv Cibulkove), kojoj je to peti nastup na Wimbledonu i koja se s ponosom prisjeća 1999. godine, kad je kao 17-godišnjakinja igrala polufinale najvećeg svjetskog turnira.

izvor: dalje.com