FOTO  LIGA PRVAKA : Jug, Barcelona, Partizan, UVSE ?

vaterpolo, Makarska

Od 29.09 do 01.10 će ekipe iz čak sedam zemalja odmjeriti snage kako bi se dobio pobjednik. Organizator se potrudi
da svim ekipama osigura maksimalan broj utakmica s obzirom na dalek put koju su prevalili kako bi sudjelovali.
Turnir prvi dan , petak 29.09, sa početkom u 8:00h otvaraju ekipe VK Partizan Raiffeizen protiv KPŠ Nereus, dok će
posljednju utakmicu dana odigrati u 21:00h "stari poznanici" VK Primorje Erste banka protiv CN Barcelone!

Subota je rezervirana za razigravanje za plasman i poluzavršnicu također od 8:00h , ali sat kraće, do 20:00h, dok je nedjelja dana same završnice gdje će se dobiti konačni pobjednik kao i cjelokupni poredak turnira!

Zamolili smo organizatore , Gorana Obradovića i Alena Krnića , da na u najkraćim crtama predstave ovogodišnji Mladi Galeb 2017.g, dok cijeli intervju možete pogledati na službenim stranicama medijskog pokrovitelja turnira sportmakarska.com

Prošle godine je bila Vaterpolska Liga prvaka u Makarskom bazenu, a tko se "plasirao" na 17. po redu Mladi Galeb, upitali smo :

- Mi se trudimo da svake godine turnir bude što kvalitetniji. Turnir je prepoznat i sudjelovanje na našem turniru predstavlja stvar prestiža što najbolje potvrđuje to da su tu najbolje ekipe u Europi. Zbog velikog interesa ekipa ovaj put smo turnir planirali proširiti sa 12 ekipa na 14, međutim nismo sigurni da li će nam to biti izvedivo s obzirom da imamo samo jedan bazen na kojem se igraju sve utakmice. Tu su ekipe iz sedam zemalja, osim Hrvatske tu su predstavnici Crne Gore, Mađarske, Srbije, Španjolske, Slovenije i Slovačke. Redom to su sve dobro poznata imena i ti klubovi su same perjanice svjetskog vaterpola. Iz Hrvatske to su Jug CO (Dubrovnik), KPK (Korčula), Mornar BS (Split), Primorje EB (Rijeka) i naš Galeb. Iz Crne Gore dolazi Primorac iz Kotora, iz Mađarske dolazi UVSE iz Budimpešte, iz Srbije Partizan RB iz Beograda, iz Španjolske dolazi Barcelona, iz Slovenije Triglav iz Kranja, te iz Slovačke dolaze ekipe Novaky i Nereus iz Žiline, u svakom slučaju respektabilno društvo.

Po Vama tko bi mogao osvojiti ovaj 17. u nizu turnir?

- U krugu glavnih favorita trebali bi biti dječaci iz Primorca iz Kotora, prvak Hrvatske KPK i Jug, UVSE, Partizan i Barcelona. Iznenađenja su svakako moguća.

Koji sustav natjecanja će biti ove godine?

- Sustav natjecanja će biti identičan kao prošlih godina, sa eventualnim dodavanjem još dvije ekipe, a to znači nešto više utakmica. Četiri grupe u poludirigiranom ždrijebu, a onda poslije gornji dio ekipa u grupama ide u razigravanje za vrh, a drugi dio u donji dio. Da ne dužimo, bilten sa točnom satnicom i sistemom natjecanja bit će uskoro javno dostupan.

Dolazi li neko zvučno vaterpolo ime u Makarsku?

- Puno zvučnih i poznatih imena iz vaterpola su uključena u rad ovih klubova, a tko će doći sa ekipama još uvijek ne znamo. Ali ne treba se iznenaditi ako na tribinama našeg bazena i u šetnji po gradu, u toku turnira vidite najveća imena svjetskog vaterpola.

Donosimo skupine :

Skupina A :
1 KPK
2 KPŠ Nereus
3 VK Partizan Raiffeisen

Skupina B
1 VK Galeb Makarska rivijera
2 VK Mornar Brodospas
3 VK Primorac

Skupina C
1 AVK Triglav
2 UVSE
3 VK Jug Croatia osiguranje

Skupina D
1 CN Barcelona
2 KVP Nováky
3 VK Primorje Erste banka