FOTO  Leo Zovko: Želio bih se okušati sa najboljim svjetskim bilderima u svojoj kategoriji

body brčko

 Leo Zovko ne staje na tome, a što planira napraviti u dogledno vrijeme otkrio  je za proteka.hr.

1. Pozdravljam te u ime Proteka teama! Predstavi se ukratko našim čitateljima s par bitnih rečenica o sebi.

Pozdrav čitavom Proteka Teamu i hvala Vam na prilici da se predstavim. Kao što vjerujem znate, zovem se Leo Zovko, dolazim iz Mostara gdje živim, radim te treniram. Bodybuildingom sam se počeo baviti, kao i mnogi drugi, zbog problema sa prekomjernom tjelesnom tezinom. Također jedan od motiva je kao i svim muškarcima bio legendarni Arnold.

2. Koliko se već dugo baviš ovim sportom i koja su tvoja najveća postignuća u njemu?

Bodybuildingom se bavim gotovo čitavo desetljeće, takmičaski to traje od 2010.g. Moji dosadašnji rezultati su:

-1.mjesto /Međunarodni kup TOLDI -juniori
-2x juniorski prvak BIH
-Prvak BIH Bodyclassic kategorija
-2 mjesto KUP Srbije -Bodyclassic
-1.mjesto Brcko Open-Bodyclassic
-1.Mjesto -trofej Beograda -Bodyclassic


Moj najveći uspjeh je ostvaren na zadnjem natjecanju u Jagodini gdje sam prvo osvojio 1. mjesto u svojoj visokoj Classic BB kategoriji, a potom sam osvojio i pehar za apsolutnog prvaka Classic BBa.

3. Od svih projekata i natjecanja na kojima radiš, izdvoji nam ono najdraže. Koje je to događanje posebno i zašto baš to?

Najdraži događaj do sada u karijeri mi je bilo definitivno natjecanje u Jagodini. Izvrsna organizacija, atmosfera kakvu druga natjecanja mogu samo poželjeti, a o konkurenciji je i suvišno pricati kada nasuprot sebe imaš drugoplasiranog natjecatelja s Arnold Classica. Naravno, čitav dojam je popravila i ta apsolutna titula koju sam osvojio u cijelom tom ambijentu.

4. Kakav je tvoj pristup prehrani i treningu u bodybuildingu. Misliš li da se to može odrediti postotcima ili imaš svoje shvaćanje tih važnih elemenata?

Smatram da u odnosu treninga i prehrane nema postotaka. Trening, prehrana, odmor i suplementacija su ključni djelovi BBa. Ukoliko samo jedan od njih nije na 100% niti krajnji produkt nece biti blizu 100%. Moja filozofija u zadnje vrijeme je da čitavo vrijeme jedem čisto i pokušavam ostati u dobroj formi te raditi na manama kojih svatko na sebi uvijek može naći. Više ne planiram loviti neku "masu" jer ovo je kategorija u kojoj želim ostati i u kojoj želim izvući apsolutni maksimum iz svog tijela.

5. Osim natjecateljske karijere, kako još obogaćuješ svoj bilderski život? Radiš li trenutno na nekim projektima, ili možda obavljaš posao trenera?

Osim natjecanja i BBa moja najveća strast je moja teretana BodyZone u kojoj radim kao trener. Mislim da ne postoji veći i važniji projekt od mjenjanja života ljudima pomažući im da dostignu jedno ljepše i zdravije tijelo. Zbilja uživam u tom poslu te svakodnevno dobivam ideje kako i čime nagraditi ljude koji treniraju. Tako smo nedavno imali akciju u kojoj smo poklonili besplatnu transformaciju za dvije osobe te mi je to trenutno jedna od najzanimljivijih okupacija uz pripreme.

6. Za kraj, tvoja budućnost kao sportaša. Gdje se vidiš ove godine i u doglednoj budućnosti?

Što se tiče budućih natjecanja vrlo sam ambiciozan. Za daljnji nastavak karijere imam zbilja velike i ambiciozne planove, te bih se želio okušati sa najboljim svjetskim bilderima u svojoj kategoriji. Trenutno se pripremam za najveci ispit u svojoj karijeri - Loaded Cup u Bochumu u Njemackoj koji je jedno od najboljih natjecanja u Europi. Konkurencija na tom natjecanju je vrhunska te će mi biti iznimna čast da ću imati priliku nastupiti na jednom takvom natjecanju. Moram priznati da me pomalo strah budući da do sada nikada nisam nastupao na takvom natjecanju, ali isto tako u dubini sebe se nadam dobrom plasmanu te možda nekoj medalji.

proteka.hr