FOTO  Leo Zovko - idealan comeback!

Leo Zovko

Dapače, donedavno su samo oni imali aktivnog IFBB Pro natjecatelja u vidu Mirsada Terze koji je u svojim ranijim danima žario i palio po ovoj regiji.

Moderno doba upoznalo nas je s velikim Adnanom Gostom koji je državno prvenstvo pretvorio u osobni muzej, ali i Leom Zovkom o kojemu se danas dosta priča. A kako ondje gdje je dim obično ima i nešto vatre, tako i kod Lea postoje mnogi razlozi za priču!

Nama je pažnju prvi puta uzeo kada je prije nekog vremena osvojio državnu juniorsku titulu i taj uspjeh ponovio još jednom. Radilo se o vrlo dobrom natjecatelju čija je budućnost u ovom sportu bila vidljiva. Nije bio jedan od onih juniora koji je u sport ušao mlad da bi tek kasnije zasjao. Rezultati su mu odmah pošli za rukom. Da ne govorimo da je čitava priča započela tako da mu je prije natjecateljskih dana najjača skupina bila ona trbušna i to u kategoriji volumena.

Dakle od momka koji je htio popraviti tijelo do čovjeka čiju se figuru baš nije dalo nadvladati na bini.

To je dokazao najbolje prilikom svog povratka i ovogodišnje Jagodine Open. Peđin show uvijek okuplja kvalitetne natjecatelje pa nam nije bilo čudno što je Leo baš tamo izašao. Točnije- nije izašao- dominirao je od prve do zadnje sekunde.

U suradnji sa Sašom Draškovićem, trenerom čija je reputacija znana baš kao i njegove reakcije na glupost, postigao je životnu formu (što se zapravo dosta često dogodi ljudima koji s njim rade).

Leo je u klasiku pokazao što znači biti klasa za sebe. Nije bilo vidljivih slabosti, nije manjkala prezentacija, nije nedostajalo samopouzdanja pa na kraju ni sama medalja nije mogla ići nekom drugom. Apsolutna titula također pripada njemu na kraju natjecateljskog dana što čini njegov povratak sportu jednim od najuspješnijih.

Što se osobnog mišljenja tiče, držim da bi se Leo mogao okušati i na većim natjecanjima, tipa Arnold Amateur Classic. Pokazao je da nema "štekanja" pri povratku te da je tijelo očigledno spremno za bitku s konkurentima visoke razine. Za mene je to njegov logičan idući korak koji bi itekako pozdravio ako se dogodi. Šteta bi bilo ne pokazati na takvoj bini da i BiH ima itekakav arsenal!

proteka.hr