Kvesić i Soldo najbolji sportaši Širokog Brijega

sportasi sirokog brijega

... po izboru Sportskog saveza Grada Širokog Brijega.

Ivan Kvesić je aktualni osvajače bronce (ekipno sa EP Izmit -Turska), te jedini Hrvat koji je u protekloj godini osvojio zlato na turniru Premier lige Dubai. Također, aktualni je prvak Hrvatske u kategoriji - 84 KG. Trenutačno živi u Zagrebu, član je karate kluba ''Hercegovina - Zagreb'' koji je ujedno najuspješniji klub u Hrvatskoj i šire.

Reprezentativac Hrvatske već sedam godina, a prošao je sve selekcije. Proglašen je najuspješnijim seniorom grada Zagreba. Kandidat je u programu Hrvatskog olimpijskog odbora za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Podsjećamo, njegov brat Anđelo proglašen je najboljim sportašem Širokog Brijega za 2016. godinu.

Anđela Soldo je članica Karate kluba Široki, a u ranijim izborima najuspješnijih sportašica i sportaša bila je birana 2010. godine za nadu godine te 2014. za najuspješniju juniorku.

U kalendarskoj 2017. godini na Državnom prvenstvu BiH postaje državna prvakinja u seniorskoj kategoriji bez izgubljenog poena. Na državnom prvenstvu BiH za mlađe seniore U-21 osvaja drugo mjesto i srebrnu medalju.

Na Balkanskom prvenstvu održanom u Herceg Novom (Crna Gora) u pojedinačnoj konkurenciji osvaja drugo mjesto i srebrnu medalju. Uz pobjede na brojnim turnirima svakako najveću težinu imaju osvojena prva mjesta na prvom Split karate kupu i Ilidža open.

Svojim rezultatima je osigurala nastup na Europskom karate prvenstvu u Sočiju koje se održava u veljači 2018. u Sočiju (Rusija).

Najboljom ženskom ekipom proglašen je Ženski nogometni klub Široki Brijeg dok je najbolja momčad Nogometni klub Široki Brijeg.

Najbolji trener u 2017. godini je Danijel Vučić iz Karate kluba Široki Brijeg.

Za nade godine (djevojčice i dječaci do 14 godina) proglašeni su: Josipa Ćorić (Hrvatski cheerleading klub Široki) i Dominik Vujanović (Hrvatski košarkaški klub Široki),

Najuspješnija kadetkinja i kadet (djevojčice i dječaci od 14 do 16 godina): Ružica Hrkać (Karate klub Široki Brijeg) i Petar Zovko (NK Široki Brijeg)

Najuspješnija juniorka i junior: Danica Jurić (Judo klub Hercegovac Mostar) i Mirko Zelenika (Judo klub Borsa Mostar).

Sportski pothvat godine dobio je Predrag Naletilić - Cobra za uspon na najviši vrh u zapadnoj Europi Mont Blanc (4810m/n). Naletilić je inače pomoćnik gradonačelnika Širokoga Brijega te šef Službe za gospodarstvo, obnovu i razvitak. F

Posebna priznanja za dugogodišnji izniman doprinos u razvoju i promicanju širokobriješkog sporta dobili su Zdravko Leko i prof. dr. Mladen Kvesić.

Priznanja su dobili i pobjednici Malonogometne lige mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega u 2017. godini, ekipa MZ Dobrkovići. Također, priznanje je otišlo i u ruke glavnog sponzora lige - Ožujsko pivo. U zabavnom dijelu programa sudjelovala je grupa ''Stari zvonik''.

Foto: jabuka.tv