Kraljica diska ispisala je povjest

FINALE U BACANJU DISKA, KONAČNI REZULTATI:

1. Sandra Perković (Hrv) 67.62 metara

2. Nadine Müller (Njem) 63.00

3. Claudine Vita (Njem) 62.46

Sandra Perković obranila je naslov europske prvakinje u bacanju diska u Berlinu. Ovo joj je peto uzastopno europsko zlato. Dosad nikome nije uspjelo osvojiti pet uzastopnih europskih zlata u istoj diciplini.

Nikada u povijesti atletike nitko nije osvojio pet naslova europskog prvaka u istoj pojedinačnoj disciplini. Sve do danas kada je Sandra Perković dodala još jedan veličanstveni pothvat svojoj ionako impresivnoj zbirci uspjeha. Kraljica diska stavila je još jedan dragulj na svoju krunu, nakon Barcelone, Helsinkija, Züricha i Amsterdama, uspela se na tron i u prekrasnom ambijentu Olimpijskog stadiona u Berlinu. S hicem od 67,62 metra pokorila je europsku konkurenciju, istina uz puno, puno drame, ali ništa što već nismo vidjeli.

Ruku na srce, drugačiji rasplet od njezina trijumfa nismo ni očekivali. Sandra je i na globalnoj razini, gdje su joj najbliže pratiteljice dvije Kubanke i Australka, ove sezone toliko jača od konkurencije, a kako tek neće biti u Europi.

U Berlin je doputovala s više o šest metara boljim rezultatom od drugoplasirane na kontinentalnoj ljestvici i premda ljepota sporta leži i u iznenađenjima, Sandra takav scenarij u glavnom njemačkom gradu nije namjeravala dopustiti.