Kostelić pobijedio u kombinaciji u Kitzbuehelu, treći u slalomu

današnji slalom i jučerašnji spust, pa je danas osvojio ukupno 160 bodova. Drugi u slalomu bio je Nijemac Felix Neureuther (+0,77).

Kosteliću je to prva ovosezonska pobjeda u Svjetskom kupu, a ukupno 25. u karijeri. Također, ovo mu je četvrta uzastopna pobjeda u kombinaciji u Kitzbuehelu.

Drugi hrvatski predstavnik Dalibor Šamšal nije uspio izboriti ulazak među 30 najboljih, odnosno plasman u drugu vožnju. Šamšal je bio 36. sa zaostatkom od 2 sekunde i 32 stotinke. Do ulaska u drugu vožnju dijelilo ga je 60 stotinki.

Današnji slalom imao je neobičnu uvertiru, budući da je Međunarodni skijaški savez (FIS) oduzeo pravo na postavljanje staze za prvu vožnju hrvatskom treneru Anti Kosteliću uz objašnjenje da je postavio "nemoguće tešku stazu". Direktor FIS utrka Guenter Hujara prvo je naložio Anti Kosteliću da promijeni postav staze i ublaži težinu prve slalomske vožnje, a kada je Kostelić to odbio, oduzeo mu je pravo postavljanja prvog "laufa". Hujara je Kostelićev postav staze nazvao "nemogućim egzibicionizmom". Direktor hrvatske alpske reprezentacije Vedran Pavlek ogorčen je potezom FIS-a.

hina