Korak do zlata: Kostelić u spustu zauzeo 10. mjesto! Austrijanac Baumann vodi

Kostelić (33) je za Austrijancem Robertom Baumannom zaostao svega sekundu i 37 stotinki, dok je njegov najveći konkurent za zlato u ovoj kombinaciji, Francuz Alexis Pinturault, bio iznimno loš, te zaostao tri sekunde i 35 stotinki.

Kostelić je na prvom prolazu imao identično vrijeme kao i Baumann, na drugom je zaostao 13, trećem 30 stotinki, dok je na četvrtom kasnio sekundu i 53. Očekivalo se da bi u konačnici zaostatak mogao biti i veći, ali je Kostelić sjajnim finišem smanjio zaostatak na spomenutu sekundu i 37 stotinki.

Nijedan slalomaš ne nalazi se ispred našeg Kostelića uoči druge vožnje (slalom), no blizu je već pomalo "zaboravljeni" veteran Benjamin Raich, koji za najboljim hrvatskim skijašem kasni 15 stotinki. Amerikanc Ted Ligety, sjajan veleslalomaš, bio je brži za 65 stotinki. Svakako vrijedi spomenuti da je Raich noćni slalom u Schladmingu osvajao čak četiri puta u karijeri.

Podsjetimo da je Kostelić u utrci spusta prije dva dana za pobjednikom Akselom Lund Svindalom zaostao dvije sekunde i 86 stotinki, a danas svega sekundu i 23.

Ukoliko Kostelić odveze dobru vožnju u slalomu, to bi trebalo biti dovoljno da osvoji drugu zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva, prvu u super kombinaciji. Najveću prijetnju Kostelić bi trebao imati u spomenutom Ligetyju, koji puno riskira, te često odradi ili fenomenalnu vožnju u tehničkim disciplinama, ili završi izvan staze.

Druga, slalomska vožnja na rasporedu je u 18 sati i 15 minuta.

SP u skijanju, Schladming, super kombinacija (M):

1. Robert Baumann (Aut) 2:01.38

2. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.14

3. Christof Innerhofer (Ita) +0.38

4. Adrien Theaux (Fra) +0.40

5. Dominik Paris (Ita) +0.69

6. Ted Ligety (SAD) +0.72

...

10. Ivica Kostelić (Hrv) +1.37

Sportske novosti