KMF Leotar - HFC Zrinjski 4:2

leotar - zrinjski futsal
... trebinjski Leotar slavio protiv gostiju iz Mostara, ekipe Zrinjskog rezultatom 4:2. Na poluvremenu rezultat je glasio 3.1.

Prvu prigodu na utakmici imao je Šešelj u 1. minutu kada je uzeo loptu na sredini terena krenuo prema vratima Skuhana, šutirao silovito međutim lopta odlazi pored gola.

U 3. minutu Leotar ima vodstvo. Dugu loptu poslao je vratar domaćina Jovanović, koja pronalazi Vica. Iskusni golgeter Leotara nije imao većih problema da je pospremi u mrežu vratara Harisa Skuhana. Rezultat je od 3. minuta bio 1: 0.

U 4. minutu Šešelj uzima loptu nakon greške u dodavanju igrača Zrinjskog. Ubacuje u peterac gdje se nalazio Vico, ali dobrom paradom Skuhan ulazi u njegov šut i sprječava novu promjenu rezultata u korist Leotara. U 5. minutu Vico nakon ubačaja Jovanovića šutira glavom malo preko vrata Zrinjskog.

U istom minutu okušao se i Milanović, šuturao je iskosa sa desne strane. Dobrom paradom iskazao se Skuhan zaustavivši njegov šut. Suton je pokušao za Mostarce u 7. minutu, ali njegov udarac odlazi pored vrata vratara Jovanovića.

U 9. minutu gosti dolaze do poravnanja preko Raguža koji matira nemoćnog Đorđa Jovanovića na golu Leotara. U istom minutu pokušao je na drugoj strani Cimirot.

Nije dugo trajalo slavlje gostiju, pošto Leotar već u sljedećem minutu dolazi do novog vodstva. Milanović je probio po lijevoj strani, ubacio u peterac gdje se nalazio Vico, koji nije imao nikakvih problema da pogodi za novo vodstvo svog tima od 2: 1.

Isti igrač se okušao i u 11. minutu. Šutirao je silovito međutim njegov udarac odlazi malo pored vrata Skuhana.

U istom minutu velika prigoda za Zrinjski. Gosti uspijevaju izigrati obranu Leotara, uhvatiti Jovanovića na spavanju. Gol je bio prazan, kada je šuturao Mikulić, ali sa gol crte loptu vadi vrlo požrtvovani Nemanja Čečur.

U 13. minutu Leotar povećava svoje vodstvo preko Bodiroge koji sjajno koristi Cimirotovu asistenciju i loptu zakucava pod prečku. U 18. minutu gosti imaju priliku preko Drežnjaka čiji šut zaustavlja Jovanović.

U istom minutu velika prilika za Vica čiji šut odlazi malo pored vrata Zrinjskog. U 20. minutu šut Sarića iz slobodnog udarca sjajno zaustavlja Jovanović lijevom nogom. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 3: 1 za Leotar, koji vrlo loše otvara drugu dionicu igre primivši gol već u 22. minutu preko Drežnjaka.

Baš kao i u prvom poluvremenu poslije primljenog gola igrači Leotara imali su sjajan odgovor. Cimirot je počeo akciju, dodao do Čečura koji šutira, Skuhan odbija loptu a ona se odbija na nogu Bodirogi koji je neometano posprema u mrežu Zrinjskog. Od 24. minuta Leotar vodi sa 4:2.

U 25. minutu Drežnjak izlazi 1 na 1 sa Jovanovićem, čiji šut sjajno brani prvi vratar Leotara. Raguž se okušao u 27. minutu, kada njegov šut odlazi malo pored desne stative gola domaćina. Dobru akciju odigrao je Leotar u 28. minutu, počeo je Cimirot a završio Čečur šutem van okvira vrata Skuhana.

U 30. minutu šansa za Milanovića, koji iz okreta lijevom nogom šutira pored gola. U 33. minutu gosti preko Drežnjaka pogađaju stativu. Minut kasnije okušao se i Sarić, međutim Jovanović je bio na visini zadatka. U 35. Minutu vidjeli smo odličan šut Raguža i još bolju obranu Jovanovića.

Uslijedio je pritisak Mostaraca od 36. minuta sa igračem više u polju, koji nije rezultirao promjenom ishoda utakmice.

Premijer futsal liga BIH 18. Kolo
KMF Leotar - MNK Zrinjski 4:2 (3:1)

Gledatelja: 40, Sudac: Bajrović Alem (Sarajevo), Omerbašić Amir (Sarajevo), Mavrak Dalibor (Mostar)

KMF Leotar: Jovanović, Milanović, Šešelj, Vico, Cimirot, Šarenac, Muratović, Milenić, Milojević, Čečur, Gudelj, Bodiroga, Savić, Miladinović. Trener: Dragan Spajić

HFC Zrinjski: Skuhan, Drežnjak, Suton, Sesar, Sarić, Bevanda, Sarajlić, Raguž, Livaja, Mikulić. Trener: Goran Melher

Fotografija: hercegovinapromo.com