Karić pobjednik utrke Hercegovina Classic

Karić pobjednik utrke Hercegovina Classic

Odličnom vožnjom u Hercegovini na jučerašnjoj utrci "Hercegovina Classic" koja se bodovala za Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u usponu, još jednom naslov prvaka potvrdio je Vedad Karić (Rotacija Spin).

Karić je još jednom pokazao odličnu formu odvozivši ovu utrku u vremenu od 26:42min te tako osigurao naslov prvaka u Elitnoj kategoriji. Slijedi ga Mehidić Almir (BK Zmaj od Bosne) na drugom mjestu, te Tubić Davor (BSK Banja Luka) na trećem mjestu.

Napomenimo, utrku državnog prvenstva organizirala je Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl"u suradnji sa Biciklističkim klubom Mostar, Biciklističkim Savezom BiH, te Sportskim Savezom Grada Mostara.

Bila je ovo jako bitna utrka za sve bicikliste, a Mostar i Hercegovina su se još jednom pokazali kao odlični domaćini te prezentirali svoju zemlju u najboljem svjetlu.

"Bila je ovo jako lijepa trka i ujedno i jako teška i zahtjevna. Na samom početku krenuo sam jako, nametnuo sam tempo i uspio sam do samog kraja zadržati dobru poziciju i završiti kao pobjednik. Utrke državnog prvenstva su uvijek bitne i veseli me što sam još jednom uspio osigurati naslov Državnog prvaka. Veliko hvala organizatoru na odličnoj organizaciji, doista uvijek je lijepo posjetiti Hercegovinu i sretan sam što se ova utrka održala upravo ovdje" - izjavio je Vedad Karić.

Bitno je spomenuti da je na utrci nastupilo i 7 vozača iz Hercegovine, te da su lokalni dečki napravili odlične rezultate osvojivši dva zlata i dva srebra, te pokazali da i Hercegovina ima vrhunske sportaše.

U kategoriji Master A, Goran Bralo (BK Mostar) i Toni Odak (BK Široki) u kategoriji Master B, osvojili su zlato, te su proglašeni državnim prvacima u svojim kategorijama. Također, Emir Rahimić (BK Mostar) u kategoriji Kadeti i Matej Zorić (BK Mostar) u kategoriji Mlađi Kadeti osvojili su srebrene medalje, te postali viceprvacima BiH.

"Izuzetno nam je drago što smo još jednom uspješno organizirali ovu utrku i sretni smo što je sve proteklo u najboljem redu. Posebno smo zadovoljni nastupom naših vozača koji su pokazali odličnu formu i napravili izvrsne rezultate, a naručito me veseli jako velik broj mlađih vozača na ovoj utrci, što je pokazatelj da idemo u pravom smjeru i imamo temelje za rad u budućnosti" - izjavio je Toni Zorić, organizator ove utrke.

"Zahvalio bih se svim sudionicima ove utrke na odzivu, te na fer i korektnoj borbi, a posebno hvala ide MUP HNŽ što su se pobrinuli za sigurnosrt svih sudionika te osigurali da utrka prođe u najboljem redu", dodao je Zorić.

Utrka Državnog prvenstva BiH "Hercegovina Classic" organizirana je uz potporu generalnog pokrovitelja: Federalno ministarstvo kulture i sporta, te uz podršku Vlade HNŽ, partnere: Sportski Savez Grada Mostara, Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ-a, te sponzore: Mepas Mall, Hercegovina Vino, voda LEDA i restoran Konoba Goranci.