Judaši Hercegovca među najboljim ekipama i na 'Borsa Open-u'

Judaši Hercegovca među najboljim ekipama i na 'Borsa Open-u'

Za vikend održan je međunarodni judo turnir u Mostaru „Borsa Open 2019“ koji je okupio oko 1200 djece iz čak 29 zemalja svijeta i tri kontinenta.

Na turniru nastupilo je oko 120 judo klubova iz cijeloga svijeta a unatoč vrlo jakoj konkurenciji judaši mostarskog Hercegovca opet su se našli u samom vrhu.

Naime, najstariji mostarski judo klub se s ovog turnira vraća bogatiji za 11 medalja od čega su 4 zlatne medalje, 3 srebrene i 4 brončane. Iz kluba poručuju kako su jako zadovoljni ostvarenim rezultatima budući da je ovo jedan od najjačih turnira u godini i kako ostaje žal za čak pet dječaka koji su pobijedili u po 3 ili 4 borbe te došli do polufinala ali na žalost na kraju ostali bez medalje.

Zlatne medalje osvojile su: Nera Prce (zlato i konkurenciji starijih), Lana Čović Stanić, Nina Grubišić Čabo.

Srebrene medalje: Nina Grubišić Čabo (konkurencija starijih), Nika Zovko (srebro i u konkurenciji starijih)

Bronce: Nikola Dankić, Lana Čović Stanić (konkurencija starijih), Ina Ravlić i Lorena Vučić.

Peta mjesta i na domak medalje bili su : Mario Novak, Leon Andačić, Luka Bubalo, Ivano Đinkić i Domagoj Pušić.

„Iznimno smo ponosni na način na koji smo predstavljali naš klub i grad na jednom od najjačih natjecanja u Europi. Opet smo pokazali da smo na pravom putu i da se naši članovi mogu nositi s judašima diljem svijeta, posebno naše djevojke. Mi nastavljamo svojim putem i nadamo se kako će naš predan rad u budućnosti Mostaru i Hercegovini donijeti odličja s najjačih turnira na svijetu. Do sad smo nebrojeno puta dokazali da smo na pravom putu, nadamo se kako ćemo nastaviti ovako i u budućnosti“, poručili su iz Hercegovca.