Jedan brat u stožeru, drugi prima čestitke

Na Marinove pobjede već su se naviknuli. Nema velikog slavlja. Pa ni kada se igra Australian Open. Prije nekoliko godina predstavljen kao veliko svjetsko tenisko i novo međugorsko čudo, danas se ravnopravno nosi s tenisačima iz vrha ATP ljestvice, u koji i on pripada. To potvrđuju i rezultati.

Brat brine o detaljima

– Gledamo meč, nazdravimo i to je to – prenosi Marinov brat Goran.

Drugi brat Vinko je u Melbourneu. On odavno prati Marina na turnirima. Rezervira hotelske sobe, termine za treniranje, avionske karte. Brine se o svim tehničkim pojedinostima.

– Puno mi pomaže. Bez njega bi mi bilo puno teže – priznao je Marin.

Brat je tu da zajedno slave pobjedu, ali i da ga tješi nakon poraza. Od ove godine nisu sami.

Često se javlja telefonski

– Uz brata Vinka, s Marinom je u Australiji sada i kuma Nada, ali i trener Bob Brett, kojemu je Marin sada prvi tenisač, pa češće s njim ide na turnire – kazao nam je Goran.

U Međugorju žale i ugostitelji, ali i mještani. Ne mogu u kafićima navijati i gledati Čilićeve susrete jer su suviše rano. Brojne kuće i kafići kupili su satelitske antene samo zbog prijenosa Čilićevih mečeva.

– Nakon susreta, kada održi konferenciju za novinare, javi nam se kući. Nije to neki poseban razgovor niti Marin koga posebno traži. S onim tko se javi malo popriča i to je sve – prenio nam je Goran ozračje za vrijeme susreta i nakon njega u obitelji najboljeg hrvatskog tenisača.

vecernji list