JE LI TO MOGUĆE!? ‘Nema sumnje, Rafael Nadal je koristio doping’

tenis, Rafael Nadal, doping, doping test, ATP Toronto, Marin Čilić, Rafael Nadal, Rafael Nadal, ATP, finale, Španjolska, tenis, Davis cup, Madrid, nadal
Bivša je ministrica svoje mišljenje izrazila u sjeni događaja povezanih s dokazanim korištenjem nedopustivih sredstava u slučaju Marije Šarapove, te je bez imalo uvijanja uperila prst u Španjolca koji se takvih glasina tijekom cijele karijere imao prilike naslušati.

Ozljeda kao alibi

"Svi mi znamo da je ona poznata Nadalova ozljeda zbog koje je propustio nastupati sedam mjeseci bez ikakve sumnje bila zapravo pozitivan dopinški nalaz. Kada vidite da tenisači toliko dugo propuštaju natjecanje, obično je to zato što su pali na doping-testu", sigurna je Bachelot, prenosi As, koja na odgovor iz tenisačeva okruženja nije trebala dugo čekati.
Oglasio se Toni Nadal, Rafaelov ujak i trener i to grubim riječima kojima je odbacio ikakvu pomisao na ono za što se bivšeg broja 1 tereti.

Sprema se tužba

"Ona je glupača, nema pojma o sportu i ne zna što priča. Naši su odvjetnici već spremni."
Nadal, koji je već i sam odbacio takve navode, nikada u karijeri nije imao pozitivan dopinški nalaz, no sumnje u korištenje dopinga dugo su ono s čime se mora boriti. Još 2011. godine je umirovljeni francuski tenisač Yannick Noah njegove uspjehe doveo u usku vezu s korištenjem zabranjenih tvari.
Trenutačno peti tenisač svijeta je osvajač svih Grand Slam turnira. Sakupio je 14 naslova na njima, od čega devet na Roland Garrosu.

net.hr