Janica spustila Hrvate na zemlju: 'Ljudi, budite realni!'

Janica spustila Hrvate na zemlju: 'Ljudi, budite realni!'
Cijela Hrvatska iščekuje petak i superkombinaciju s nadom u povijesnu mušku zlatnu medalju, očekivanja su još veća nakon zadnjeg treninga Ivice Kostelića, ali Janica pokušava skinuti teški teret s bratovih leđa.

Janica Kostelić je s četirima zlatnim medaljama i dvjema srebrnim najuspješnija alpska skijašica u povijesti Zimskih olimpijskih igara. Svaka njena riječ, kad su olimpijski uspjesi u pitanju ima posebnu važnost, a ovoga je puta svoje mišljenje o pravom duhu olimpizma objavila na svom službenom blogu.

I dok se u Hrvatskoj prije utrke superkombinacije sve svodi na velika očekivanja od Ivice Kostelića, koji lovi prvu olimpijsku zlatnu medalju u hrvatskom muškom skijanju, Janica iz Sočija poručuje - 'Ljudi, budite realni i uživajte u Olimpijadi!'.

Janičinu poruku prenosimo u cijelosti.

"Različitim ljudima posebne su različite stvari. Svatko voli nešto, svatko uživa u nečem drugom, svatko ima svoju najdražu stvar, mjesto, doživljaj... Sve ovo, kod mene se može stopiti u dvije riječi - olimpijske igre. I to bez konkurencije.

Vjerujem da nisam jedina. Vjerujem da je tako većini sportaša, ako baš ne svima. Jer, to je posebna energija, posebno iskustvo... I da, poseban cilj. Cilj koji sve pretvara u potpuno savršenstvo. Međutim, ako ga i ne ostvariš, i dalje si sretan, jer dio si čarolije olimpijskih igara, i to je jednostavno - to ;)

Pozdravljam vas iz Rusije i želim vam da uživate. Nama je zasad super i sve ide prema planu. Neki su 'ugrabili' već i prve medalje, i moje čestitke njima. Bilo je već i iznenađenja, i sjajnih utrka, i suza, ali i mnoštvo veselja. Ma, kažem vam, samo uživajte. Bez obzira na rezultate, jer znamo svi da smo mi Hrvati skloni cijeniti samo prva mjesta.

Budimo realni, nikome od nas u životu nije svaki dan uspješan, zato ne očekujte uvijek od svih ostalih samo ono najbolje. Naravno, mi ćemo se potruditi da rezultata bude, ali ako ih i ne bude, uživajte u olimpijskim igrama. Dovoljno su savršene same po sebi :)", poručila je Janica.

Sportski.net