Izvrstan početak Dodiga i Mela na Mastersu, kući poslali braću Bryan

Ivan Dodig, Marcel Melo, tenis, Marcel Melo, Ivan Dodig, Ivan Dodig, ATP Pariz, tenis, Marcel Melo, Ivan Dodig, Marcel Melo, tenis, Barclays ATP World Tour Finals, tenis, Ivan Dodig, Marcel Melo, Ivan Dodig, Marcelo Melo, tenis, Španjolci, Fernando Verdasco, tenis, Ivan Dodig, ATP Toronto, Ivan Dodig, Marcelo Melo, Dodig i Melo, tenis, Melo i Dodig ,  Ivan Dodig/Marcelo Melo, ATP, Dodig i Melo
Dodig i Brazilac Marcelo Melo u prvom su kolu skupine A svladali prve nositelje američke blizance Mikea i Boba Bryana s 3:6, 6:3 i 10:8. Braća Bryan su već na samom početku meča napravili break i poveli 3:0. Dodig i Melo su vratili break i servirali za 4:4, ali su ponovno izgubili servis, a potom i set.

Drugi set puno je bolje počeo za Dodiga i Mela. Dobili su svoj servis, a potom, nakon što su prokockali dvije break lopte, ipak su oduzeli servis protivnicima i poveli 3:0. Braća Bryan vratila su break nakon dvostruke servis pogreške Mela i smanjila na 3:4, ali hrvatsko-brazilski par odmah je uzvratio i nakon toga na servis Dodiga dobili su set.

Odluka je pala u super tie-breaku. Braća Bryan povela su 4:0, ali Dodig i Melo rade preokret i stižu do vodstva 9:6. Amerikanci su uspjeli spasiti dvije meč lopte na svoj servis, a potom je Dodig servisom donio veliku pobjedu nakon sat i 13 minuta igre.

Bio je to njihov peti međusobni ogled i druga pobjeda Dodiga i Mela. Posljednji dvoboj odigrali su prije par dana u polufinalu Pariza, a tada su uspješniji bili Amerikanci. Bryani su bili bolji i u finalu Wimbledona.

Pred Dodigom i Melom je dan odmora.

U prvom kolu skupine A Poljaci Mariusz Fyrstenberg i Marcin Matkowski su u ponedjeljak svladali Pakistanca Aisam-ul-Haqa Qureshija i Nizozemca Jean-Juliena Rojera sa 6:3 i 7:6 (8).

Završeno je i prvo kolo skupine B. U drugom susretu u toj skupini Indijac Leander Paes i Čeh Radek Štepanek svladali su Austrijanca Alexandera Peyu i Brazilca Brunu Soaresa sa 6:3, 5:7 i 10:8. U utorak su Španjolci David Marrero i Fernando Verdasco svladali sunarodnjake Marcela Granollersa i Marca Lopeza sa 6:1 i 6:4.

HRT.hr