Izložba fotografija s ciljem prikupljanja pomoći za ugroženo stanovništvo

ronjenje

... perajama i brzinskom ronjenju, ronilački klub„Bosna“ iz Sarajeva, u subotu 17. svibnja u 19 sati će upriličiti izložbu radova prvog online natjecanja u podvodnoj fotografiji pod nazivom „Without borders – Sarajevo 2014″, koja je dobila i humanitarni karakter.

Na izložbi će biti predstavljene fotografije 60 natjecatelja iz 7 zemalja, a prisustvovat će joj i gosti iz Italije, Španjolske i Srbije. Sama akcija prikupljanja pomoći će biti organizirana tijekom cijelog dana, a posebno od 17 do 19 sati na Olimpijskom bazenu Otoka.

Prema riječima predsjednika Ronilačkog kluba«Bosna», Hrvoja Gavrančića u akciju su se uključili svi članovi kluba, a klub je osigurao prijevoz stvari do organiziranih punktova za prikupljanje pomoći.

«Pozivam sve zainteresirane da posjete našu izložbu i sudjeluju u našoj humanitarnoj akciji kojom želimo pokazati da suosjećamo sa stanovništvom koje je pogođeno poplavama», istaknuo je Gavrančić napominjući da će kombi Ronilačkog kluba odmah u nedjelju sa doniranim stvarima krenuti u Maglaj.

Inače, na drugom Državnom prvenstvu,očekivalo se sudjelovanje preko 50 natjecatelja, članova ronilačkih klubova iz Sarajeva, Bijeljine i Tuzle, te natjecatelja i gostiju iz Srbije i Hrvatske, međutim, članovi kluba su natjecanje zamijenili za akciju pomoći, a izložba fotografija će prilika da se okupe svi zainteresirani i pri tom daju i svoj doprinos u ovoj novonastaloj situaciji.

Želja organizatora natjecanja je bila da putem podvodne fotografije, ronjenje i podvodni svijet dočaraju i „neronilačkoj" populaciji, koja do sada nije zavirila u nevjerojatni i fascinantni svijet dubina.